Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
XC Sthlm och Alliansloppet bjuder in till en kom igång på rullskidor-dag i Stockholm 16 juni. FOTO: Alliansloppet.
XC Sthlm och Alliansloppet bjuder in till en kom igång på rullskidor-dag i Stockholm 16 juni. FOTO: Alliansloppet.

Rullskidor med XC Sthlm och Alliansloppet!

Starta sommarträningen på bästa sätt. Kom igång på rullskidor med XC Sthlm och Alliansloppet!

Våren har varit fantastisk så här långt och vi tror att sommaren kommer bli minst lika bra. Om du tänker åka Vasaloppet eller kanske något av alla höstens utmanande rullskidlopp så är de dags att komma igång med rullskidor nu!

Ni vet väl att det går att seeda sig till Vasaloppet redan under hösten?

XC Sthlm tror på att sprida glädje och utvecklas tillsammans. Därför hälsar de alla hjärtligt välkomna till en ”kom igång på rullskidor”-dag tillsammans med några av de bästa vasaloppsåkande herrarna och damerna från Stockholm.

Dagen kommer äga rum den 16 juni på Gärdet i Stockholm där det finns många fina och säkra ställen för att åka rullskidor för alla som vill testa, som vill utvecklas och även dem som vill utmanas.

Känner du dig redan säker på rullskidor så passar detta tillfälle bra för att komma igång och få tekniktips från duktiga åkare för att utveckla din åkning.

Det blir mer än bara rullskidor!
XC Sthlm är en klubb som lägger stort fokus på att träna smart. Därför kommer det även pratas om träning och fystester som används för att optimera träning.

Tävling är ett bra sätt att utvecklas och därför finns representanter från Alliansloppet på plats för att berätta mer om Alliansloppet som går av stapeln den 25 augusti i Trollhättan och är den bästa rullskidstävlingen för att seeda sig till Vasaloppet.

Allliansloppets partner Skigo kommer finnas på plats med rullskidor som du kan låna och testa. De som deltar kommer få reducerat pris på en anmälningsavgift.

Protect our Winters
Att bevara vår vinter så att våra barn ska kunna åka Vasaloppet är något XC Sthlm jobbar aktivt med genom att stödja Protect our Winters. En organisationen som ökar klimatmedvetenhet bland skidåkare och snövänner.  

När, var och hur
Tid: 16 Juni kl 13.00 - 17.00
Plats: Gärdet Utegym, https://goo.gl/maps/qrpbwS5audt
Anmälanhttps://www.facebook.com/events/237439340169566/ (klicka bara i att du kommer!)
Kostnad: Gratis
Om man inte har rullskidor kommer man kunna låna/testa rullskidor (begränsad antal!), ta med egen hjälm och dina stavar

Mer hittar ni Facebook eventet.

 

Siste nyheter

Lina Korsgren anställer cykeltränaren Mattias Reck för att stå emot Marit Björgen på Vasaloppet. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Vasaloppssegraren Korsgren ska stoppa Björgen

Vasaloppssegrarinnan, Lina Korsgren, tar nu hjälp av Tour de France-tränare i kampen om att stoppa Marit Björgen från Vasaloppsseger. – Jag kommer anställa cykelproffstränaren, Mattias Reck, i Team R...
bild_grand_classics

Visma Ski Classics lanserar Grand Classics

Till säsong XI av Visma Ski Classics lanseras nu Grand Classics Grand Slam där följande fyra lopp ingår: Marcialonga, Jizerska Padesatka, Vasaloppet, och Birkenbeinerrennet. Ingen åkare har vunnit al...