Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Glada ungdomar på årets Sockertoppen-läger som är rekordstort. FOTO: T-W Media.
Glada ungdomar på årets Sockertoppen-läger som är rekordstort. FOTO: T-W Media.

Deltagarrekord i årets Sockertoppen-läger

I går drog sommarlägret Sockertoppen igång, och det för åttonde gången. Lägret, som riktar sig till barn med typ 1 diabetes, är i år rekordstort.
Under tre efter varandra följande läger samlas 100 barn. Nytt för i år är även att lägret arrangeras på Grytan, strax utanför Östersund.

– Det känns jätteroligt att vara igång igen, och att vi i år kan ta emot ännu fler barn än tidigare! När anmälan öppnade den 1/1 klockan 11.11 var det så högt tryck att hemsidan kraschade. Vi ser det stora intresset som ett bevis på att barnen, och även deras familjer, tycker att lägret är roligt och värdefullt, säger Robin Bryntesson, initiativtagare.

Robin Bryntessons vision
Sommarlägret Sockertoppen startades av Robin Bryntesson (fd elitskidåkare) 2011, eftersom han kände att det saknades ett forum med en förebild inom diabetes, och ett nätverk för att kunna träffa andra diabetiker. Sen dess har lägret vuxit från 11 till 100 deltagande barn. Men visionen kvarstår: Att visa att ingenting är omöjligt, trots sjukdomen.

Robin Bryntesson brinner för verksamheten. FOTO: T-W Media.
Robin Bryntesson brinner för verksamheten. FOTO: T-W Media.

– Under lägret kommer vi att hitta på en massa roligheter! Inte bara Sockertoppen-klassiker som Sockerloppet utan också helt nya aktiviteter. Bland annat kommer barnen få möjlighet att åka skidor i skidtunneln i Gällö. Det kommer att bli grymt kul eftersom vi har så härliga barn ombord och stöd av toppenbra ledare, fortsätter Robin.

För barn mellan 10 och 17 år
Lägret är för barn födda 2001-2008, uppdelat på "Lilla Sockertoppen" för de yngre, och "Stora Sockertoppen" för de äldre. Två Lilla-läger hålls 18-21/6 och 25-28/6, med tillsammans 60 deltagande barn, och ett Stora-läger hålls 29/6-2/7, för 40 barn.

Sockertoppen arrangeras av idrottsföreningen med samma namn, Sockertoppen IF, vars mål är att sprida kunskap om diabetes och samtidigt inspirera barn, ungdomar och vuxna med eller utan sjukdomen att hitta glädjen i ett aktivt liv.

 

Siste nyheter

TFV-instruktörerna Johan Gustafsson och Johan Myhr hade tredje och bästa tid på Öppet spår måndag.

Johan Myhr snabbast på Öppet spår måndag

Deltagarna på Öppet spår måndag bjöds på solsken och överlag härliga förhållanden. Snabbast för dagen var Johan Myhr, Bravura Sports Club med 4.19,42. Närmast där bakom följde Johan Eriksson, AB Karl ...
Tvåan Hans Christer Holund, segraren Pål Golberg och trean Simen Hegstad Krüger efter tre mil jaktstart som avslutade Ski Tour 2020. FOTO: Bildbyrån/Vegard Wivestad Grött.

Pål Golberg och Therese Johaug tog hem Ski Tour 2020

Therese Johaug defilerade hem seger i Ski Tour 2020 under den avslutande jaktstarten. Ebba Andersson blev fyra. I herrklassen imponerade Pål Golberg när han tog segern före fem landsmän. Alexander Bo...