Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Charlotte Kalla och det svenska skidlandslaget har ingått ett tvåårigt avtal med Morten Iversbakken och den norska rullskidtillverkaren IDT. FOTO: IDT Solutions.
Charlotte Kalla och det svenska skidlandslaget har ingått ett tvåårigt avtal med Morten Iversbakken och den norska rullskidtillverkaren IDT. FOTO: IDT Solutions.

Norska rullskidor ska ge svenska VM-guld

Norska rullskidor ska hjälpa svenskarna att vinna VM i Seefeld.
Charlotte Kalla & co har ingått ett exklusivt avtal med det norska innovationsföretaget IDT.

– För oss är det en bekräftelse på att vi levererar marknadens bästa rullskidor. Under dom närmaste två åren är vi exklusiv leverantör av rullskidor till Charlotte Kalla, Stina Nilsson och resten av det svenska landslaget. Vi är ganska stolta över det, säger marknadschefen på IDT Solutions, Morten Iversbakken.

Tidigare har det norska skidlandslaget ingått exklusivt avtal med IDT. Det italienska landslaget är också på det norska varumärket. Marknadschef Iversbakken berättar att det inte finns någon intressekonflikt genom att tillåta Sverige tillgång på företagets väldigt populära rullskidor.

IDT:s rullskidor säljs på den öppna marknaden, så det finns inga hemligheter vi ger bort, säger Iversbakken.

Urban Nilsson, vallachef för det svenska skidlandslaget, säger att IDT var förstahandsvalet när svenskarna skulle hitta en ny leverantör av rullskidor till sina bästa längdskidåkare.

– Vi har länge haft en bra dialog, men har inte kunnat samarbeta förrän nu på grund av ett avtal med en annan tillverkare. I flera år har IDT visat sig vara en mycket seriös och innovativ spelare, och jag var mycket nöjd när det visade sig att de också kunde vara intresserade av att arbeta med oss i Sverige. Vi vill att våra löpare får tillgång till den bästa utrustningen som finns på marknaden, förklarar Nilsson.

Vallachefen betonar att svenskarna vill ha ett långsiktigt samarbete med teknologibolaget från Lena på Östre Toten.

– Vi har tecknat ett avtal som varar två år, med ett alternativ om ytterligare två år om båda parter är nöjda. Långsiktigt samarbete är en förutsättning för att kunna utveckla varandra och göra varandra bättre.

Siste nyheter

TFV-instruktörerna Johan Gustafsson och Johan Myhr hade tredje och bästa tid på Öppet spår måndag.

Johan Myhr snabbast på Öppet spår måndag

Deltagarna på Öppet spår måndag bjöds på solsken och överlag härliga förhållanden. Snabbast för dagen var Johan Myhr, Bravura Sports Club med 4.19,42. Närmast där bakom följde Johan Eriksson, AB Karl ...
Tvåan Hans Christer Holund, segraren Pål Golberg och trean Simen Hegstad Krüger efter tre mil jaktstart som avslutade Ski Tour 2020. FOTO: Bildbyrån/Vegard Wivestad Grött.

Pål Golberg och Therese Johaug tog hem Ski Tour 2020

Therese Johaug defilerade hem seger i Ski Tour 2020 under den avslutande jaktstarten. Ebba Andersson blev fyra. I herrklassen imponerade Pål Golberg när han tog segern före fem landsmän. Alexander Bo...