Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Johan Kanto tog spurten precis före Markus Jönsson vid Nybrorullen förra året. I år har tävlingarna i Nybro 1-2 september SM-status. FOTO: Nybro Ski.
Johan Kanto tog spurten precis före Markus Jönsson vid Nybrorullen förra året. I år har tävlingarna i Nybro 1-2 september SM-status. FOTO: Nybro Ski.

Snart dags för Nybrorullen - med SM-status

Första helgen i september är det dags för fjärde upplagan av Nybrorullen. I år har tävlingarna SM-status och liksom förra året är söndagens masstart även seedningslopp till Vasaloppet.
– Årets lopp lockar både Vasaloppsåkare och den yppersta eliten - en riktig skidfest, med andra ord, säger Lasse Ericsson från arrangerande Nybro Ski.

Tävlingarna inleds på lördagen med fristilsklasser med individuell start. SM-veckans dubbla guldmedaljör, Tobias Westman, finns bland de anmälda och kommer säkert att göra sitt yttersta för att dryga ut medaljskörden ytterligare.

På söndagen avgörs det riktiga kraftprovet, 41 kilometer masstart i klassisk stil. I täten lär det bli klungkörning och spurt in mot mållinjen. I fjol vann Johan Kanto strax före Markus Jönsson.

Vem drar längsta strået i år?

I damklassen är anmälningsläget ännu ganska tunt, men kanske är det dags för hemmaklubbens starka Erika Karlsson att staka hem en SM-medalj?

– Vi i arrangerande Nybro Ski räknar med att både elit och motionärer tar chansen att tävla på den fina banan, berättar Lasse Ericsson, som även lovar fina priser.

– Det blir priser till alla medaljörerna på söndagen, samt massor med utlottade priser, informerar Lasse.

Vi har med andra ord en riktigt rullskidsfest att se fram emot i Nybro 1-2 september!
 
Mer info finns på www.nybrorullen.se eller på www.facebook.se/nybrorullen.

 

Siste nyheter

Klas Nilsson vann 7-mila precis som förra året. Bilden är från i fjolårets seger. FOTO: 7-mila. 

Klas Nilsson och Ida Dahl vann 7-mila

Det blev solklara segrare i både herr- och damklassen på 7-mila mellan Vindeln och Robertsfors. Klas Nilsson, Skellefteå XC/Team Igne och Ida Dahl, IFK Mora SK/Team Ramudden heter vinnarna i 50:e lopp...
startflytt

Startplatsen för Vasaloppet 45 och Nattvasan 45 flyttas

På grund av rådande väderförhållanden och bristen på snö i Vasaloppsarenan har Vasaloppet tagit beslutet att flytta starten för två av vinterveckans lopp. Det är Vasaloppet 45 (f d Halvvasan) och Natt...
Ebba Andersson kämpade mot Heidi Weng och Ingvild Flugstad Östberg men fick ge sig på upploppet och blev fyra. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Ny fjärdeplats för Ebba Andersson bakom tre norskor

Det blev en ny fjärdeplats för Ebba Andersson på den andra etappen av Ski Tour 2020 i Östersund. Therese Johaug utökade sin ledning och vann knappa minuten före trion Heidi Weng, Ingvild Flugstad Östb...