www.langd.se

28-30 september blir det skidfest på Kviberg i Göteborg med tävlingar både på snö och på rullskidor. FOTO: Göteborgs skidfestival.
28-30 september blir det skidfest på Kviberg i Göteborg med tävlingar både på snö och på rullskidor. FOTO: Göteborgs skidfestival.

En månad kvar till Göteborgs skidfestival

Helgen 28-30 september blir det skidfest på Kviberg i Göteborg. Fyra deltävlingar arrangeras och nyttjas av tre olika tävlingar. Samtidigt!
Det handlar om Göteborgs skidfestival.

I skidfestivalen för ungdomar och juniorer ingår tre deltävlingar ingår; fristilssprint på snö fredag kväll i Skidome, fristil-individuell start lördag förmiddag och avslutande jaktstart klassisk lördag eftermiddag. Skidfestivalen har följande klasser: HD10 - HD17.

Det blir också Götalandsmästerskap på rullskidor; Fristil med individuell start på lördag förmiddag, klassisk masstart långlopp på söndagen. Klasser: HD12 – H70.

Dessutom är det Västsvenska Rullskidcupen; Fristil med individuell start lördag förmiddag, klassisk masstart långlopp söndag. Klasser: HD21, D40 samt upp till och med H70. Även ungdom och juniorklasser arrangeras.

Det blir en intensiv helg med andra ord.

Inbjudan finns här.

Göteborgs skidfestival arrangeras av IK Stern, OK Landehof, Sävedalens AIK och Göteborgs Skidförbund.

 

Siste nyheter

Här blir en ny rullskidbana vid Knektås i Borås sedan Borås GIF beviljats bidrag på 2,1 miljoner från Allmänna Arvsfonden och Borås Stad. FOTO: Borås GIF.

Borås GIF får bidrag på 2,1 miljoner

Genom Allmänna Arvsfonden och Borås Stad har Borås GIF beviljats bidrag för en asfalterad aktivitetsyta, rullskidbana och en klätterteknikbana för de minsta barnen vid GIF-stugan på Knektås. – Vi är ...
thorn_carpool

Viktor Thorn gästar Carpool Alliansloppet

Viktor Thorn är gäst i senaste avsnittet från Carpool Alliansloppet. Lyssna på Viktors tankar kring bland annat träning och kost i spelaren nedan.
Efter tre år i USA kommer Hedda Bångman hem till Sverige och nu väntar satsning på långlopp i Team Nordic Athlete.

Hedda Bångman satsar på långlopp i Team Nordic Athlete

Efter tre år i USA vänder Offerdals SK:s Hedda Bångman hem till Sverige. Nu väntar en satsning på långlopp och Visma Ski Classics i Team Nordic Athlete. – Jag är otroligt inspirerad och motiverad til...