www.langd.se

Topp tre på Klarälvsloppet fick ett bra tillskott i kassan: Fr.v tvåan Stina Hoelgaard, ettan Anton Karlsson och trean Oskar Kardin. FOTO: Klarälvsloppet.
Topp tre på Klarälvsloppet fick ett bra tillskott i kassan: Fr.v tvåan Stina Hoelgaard, ettan Anton Karlsson och trean Oskar Kardin. FOTO: Klarälvsloppet.

Dagens dubbel för Lager 157 Ski Team

Lager 157 Ski Team visade att man ligger bra i fas inför kommande vinter.
I dag blev det dubbelseger på nio mil långa Klarälvsloppet på rullskidor genom Anton Karlsson och Britta Johansson Norgren.
– Det vart ett litet luslopp men ju mer luslopp ju mer passar det mig, sa Anton Karlsson efter spurtsegern närmast före Stian Hoelgard och Oskar Kardin.

I herrklassen handlade det till slut om en klunga på 14 åkare där Lager 157 Ski Team fick loppet dit man ville. Med andra ord att ha en pigg Anton Karlsson kvar till upploppsstriden.

Anton visade sig inte mycket under loppet men när det var dags för avgörande så fanns han på plats och var starkast över upploppet inne i Karlstad.

– Jag ville vara först in på bron för jag visste att det var en snäv kurva. Jag hade alla krafter kvar och det var bara att köra, sa Anton i segerintervjun.

Under loppet var det han lagkompisar som syntes där framme. Karlsson bidade sin tid.

– Jag var sugen längs vägen då jag var väldigt pigg. Det vart ett litet luslopp men ju mer luslopp ju mer passar det mig. Så det var bara att tacka och ta emot, sa Anton och fortsatte;

– Mackan (Marcus Johansson) gjordebra på spurtpriserna och Andreas (Holmberg) och Otto (Markus Ottosson) försökte skapa något i övrigt. Det var vi som styrde loppet idag och det är dit vi vill komma för att ge norskarna en match.

– Vi har en väldigt bra grupp och lag nu. Vi ligger långt fram i teamtaktik. Vi lyfter varandra hela tiden. Jag känner att vi har någonting bra på gång.

Tvåa över mållinjen blev norrmannen Stian Hoelgaard, Team Koteng och trea Oskar Kardin, Team Ragde Eiendom.

Kardin så pigg och stark ut hela dagen men ena stavspetsen gick av på slutet och förstörde förstås inför upploppet.

– Spetsen gick av en och en halv kilometer innan mål. Men jag hade ju vänsterstaven i alla fall, sa Kardin med ett snett leende.

– Det kändes bra, kroppen svarade bra hela dagen, fortsatte Östersundskillen.

Sina offensiva körning hela vägen kommenterade han så här:

– Det är lika bra att köra på när man har nått att köra med. Två pisspauser - annars har ju försökt hålla mig framme.

Flera svenskar som visade fin form inför vintern var som sagt Lager 157-trion Marcus Johansson, Andreas Holmberg och Markus Ottosson - i mål som sexa, åtta och 13:e. Rikard Tynell, Team Tynell tog en stark femteplats.

Mycket imponerande svensk insats som måste nämnas gjorde Mattias Bryntesson, Trollhättans SOK. En heltidsarbetande 40-åring som spurtade in som tolva sex sekunder bakom segraren.

I damklassen stod kampen om segern mellan Britta Johansson Norgren, Maria Gräfnings, Team Parkettpartner och Kari Vikhagen Gjeitnes. Trion kom tillsammans in på slutkilometerna i Karlstad.

Britta försökte gå loss men Maria bet sig fast på ett imponerade sätt. Britta var starkast över upploppet och vann sekunden före Gräfnings och fyra sekunder före Vikhagen Gjeitnes.

För Johansson Norgren blev det en dag som gick lite upp och ner, inte minst bara kilometer före mål. – Ena staven gick av mindre än fem kilometer före mål, så då kändes det som det var kört, men sen lyckades jag ändå komma tillbaka, berättade Britta.

– Det kändes bra hela vägen. Jag valde att köra hårt ibland för att testa de andra, så jag slösade en del energi, men jag hade ändå krafter kvar. Dock var jag trött på slutet så jag hade inte haft mycket mer än så att ge, fortsatte hon.

Så här sammanfattade fjolårssegraren Gräfnings dagen.

– Det känns bra, jag är supernöjd med min insats. Jag hade en bra känsla redan från start, även om det stundtals gick väldigt fort, och kunde hänga med i toppen hela vägen. Jag gillar verkligen att det är 90 kilometer så att man får en riktigt lång distans och även om jag inte kunde försvara min titel så har det varit en riktigt fin dag.

Dampallen på Klarälvsloppet. Fr.v tvåan Maria Gräfnings, ettan Britta Johansson Norgren och trean Kari Vikhagen Gjeitnes. FOTO: Klarälvsloppet.
Dampallen på Klarälvsloppet. Fr.v tvåan Maria Gräfnings, ettan Britta Johansson Norgren och trean Kari Vikhagen Gjeitnes. FOTO: Klarälvsloppet.

Laila Kveli åkte in som fyra och Elin Mohlin som femma men distanserade med sex-sju minuter.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Här blir en ny rullskidbana vid Knektås i Borås sedan Borås GIF beviljats bidrag på 2,1 miljoner från Allmänna Arvsfonden och Borås Stad. FOTO: Borås GIF.

Borås GIF får bidrag på 2,1 miljoner

Genom Allmänna Arvsfonden och Borås Stad har Borås GIF beviljats bidrag för en asfalterad aktivitetsyta, rullskidbana och en klätterteknikbana för de minsta barnen vid GIF-stugan på Knektås. – Vi är ...
thorn_carpool

Viktor Thorn gästar Carpool Alliansloppet

Viktor Thorn är gäst i senaste avsnittet från Carpool Alliansloppet. Lyssna på Viktors tankar kring bland annat träning och kost i spelaren nedan.
Efter tre år i USA kommer Hedda Bångman hem till Sverige och nu väntar satsning på långlopp i Team Nordic Athlete.

Hedda Bångman satsar på långlopp i Team Nordic Athlete

Efter tre år i USA vänder Offerdals SK:s Hedda Bångman hem till Sverige. Nu väntar en satsning på långlopp och Visma Ski Classics i Team Nordic Athlete. – Jag är otroligt inspirerad och motiverad til...