Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Landslagskanotisterna i Team Bohus Bergsprängning fortsätter att satsa hårt på långlopp på skidor kommande vinter.
Landslagskanotisterna i Team Bohus Bergsprängning fortsätter att satsa hårt på långlopp på skidor kommande vinter.

Landslagskanotisterna siktar än högre med sitt skidteam

Efter förra årets test av en extra skidsatsning under vinterhalvåret och en framgångsrik vårsäsong på vattnet, så kommer kanotteamet Team Bohus Bergsprängning att satsa än mer på längdskidor till vintern
Bland annat blir det start vid Visma Ski Classics-loppet La Diagonela i Schweiz.

De största satsningarna i teamet gjorde Emil Svensson, Isak Forsberg och Joakim Lindberg som tog stora steg i skidspåren jämfört med tidigare år, men också visade stigande resultat på vattnet.

Satsningen var lite av en chansning med Vasaloppet så sent som i mars som det stora målet.

– Det är en tid då många kanotister väljer söka sig till varmare breddgrader och bra paddelförhållanden. Både Isak, Emil och Joakim visade dock redan på de första tävlingarna i Sverige att de var i högform. Till och med så att de kanske faktiskt var som bäst på våren, säger teamets sportchef Danny Hallmén, som också är landslagstränare och förbundskapten i kanotmarathon.

– Internationellt blev det bland annat en fjärde och åttonde plats på världscupen och en 5:e plats på EM för Joakim och Emil, berättar Hallmén.

Teamet hade en mycket lyckad både tränings- och tävlingssäsong under vinterhalvåret med ett antal pallplatser av Joakim och en topp 550 och 350:e-plats av Isak och Emil på Vasaloppt och inte minst Emma Andersson som vann försvarsmaktsmästerskapen under Öppet Spår.

– Vi tror starkt på kombinationen med en ökad satsning på längdskidor, vilken ger en extra tävlingssäsong som stärker motivationen under den långa grundträningsperioden, säger Hallmén och fortsätter;

– Långloppen på skidor har dessutom flertalet likheter med kanotmaraton. Det gäller både muskulärt och tävlingstid sen också när det gäller klungkörning och taktikmässigt. Dessutom är längdskidor mer syrekrävande än kanot, vilket kan gynna kanotisterna som annars har svårt att utveckla syreupptaget till fullo.

Förutom att man gör internationell debut med La Diagonela så kommer teamet fortsatt att ha Engelbrektsloppet och Vasaloppet som huvudmål i Sverige.

Ett antal skidläger är planerade och bland annat kommer man starta ett samarbete med Lager 157 Ski Team som kommer teamet lite extra!

Du läser mer om Team Bohus Bergsprängning här.

 

Siste nyheter

TFV-instruktörerna Johan Gustafsson och Johan Myhr hade tredje och bästa tid på Öppet spår måndag.

Johan Myhr snabbast på Öppet spår måndag

Deltagarna på Öppet spår måndag bjöds på solsken och överlag härliga förhållanden. Snabbast för dagen var Johan Myhr, Bravura Sports Club med 4.19,42. Närmast där bakom följde Johan Eriksson, AB Karl ...
Tvåan Hans Christer Holund, segraren Pål Golberg och trean Simen Hegstad Krüger efter tre mil jaktstart som avslutade Ski Tour 2020. FOTO: Bildbyrån/Vegard Wivestad Grött.

Pål Golberg och Therese Johaug tog hem Ski Tour 2020

Therese Johaug defilerade hem seger i Ski Tour 2020 under den avslutande jaktstarten. Ebba Andersson blev fyra. I herrklassen imponerade Pål Golberg när han tog segern före fem landsmän. Alexander Bo...