Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Snöläggning pågår på väg mot Södergrenbacken i Bruksvallarna. Till torsdagens officiella träning kommer banan på 3,3 kilometer vara klar. FOTO: Jocke Lagercrantz.
Snöläggning pågår på väg mot Södergrenbacken i Bruksvallarna. Till torsdagens officiella träning kommer banan på 3,3 kilometer vara klar. FOTO: Jocke Lagercrantz.

Södergrenbacken körs som planerat

Med två dagar kvar till den TV-sända Sverigepremiären står Södergrenbacken klar.
– Jag är väldigt stolt över det jobb som lagts ner de senaste dagarna för att få till tävlingsbanorna i gott skick, säger tävlingsledaren för Bruksvallsloppet, Mikaela Sundbaum.

Med lång historik har tävlingsupptakten gått i den klassiska skidorten Bruksvallarna och i år är man tillbaka i direktsändningen i SVT och Vinterstudion. Några av världens bästa skidåkare kommer att vara på plats och på spel står platser till att åka den första världscuptävlingen i Ruka Finland.
 
Man har inte haft vädergudarna på sin sida i den snösäkra dalgången i Funäsfjällen utan har fått lagt ner ett enormt jobb för att få till utslagsgivande och tuffa banor. Under tisdagen jobbades det febrilt med att köra snö från Ramundberget för att få till 3,3 kilometer inklusive Södergrenbacken. Lagom till officiell träning torsdag klockan 11.00 kommer banorna vara iordningställda. 

– Det är häftigt att se en hel bygd sluta upp för att vi ska leverera förstklassiga tävlingar, det är många som ställt upp och handskottat de senaste dagarna, säger Mikaela Sundbaum.
 
Arrangören räknar med stort antal startande.

– Vi kommer inte att begränsa antalet deltagare utan ser fram emot stora tävlingsklasser. Vi har beställt fler nummerlappar nu på morgonen.
 
Kända namn som Charlotte Kalla, Stina Nilsson, Ebba Andersson, Ida Ingemarsdotter, Hanna Falk, Calle Halfvarsson och Oskar Svensson finns med i helgens startlistor.  
 
Bruksvallsloppet
16 november fri teknik D 21 5 km, H 21 10 km
17 november klassisk teknik D21 10 km, D17-20 5 km, H 21 15 km, H17-20 10 km
18 november fri teknik D21/H21, D17-20/H17-20

 

Siste nyheter

TFV-instruktörerna Johan Gustafsson och Johan Myhr hade tredje och bästa tid på Öppet spår måndag.

Johan Myhr snabbast på Öppet spår måndag

Deltagarna på Öppet spår måndag bjöds på solsken och överlag härliga förhållanden. Snabbast för dagen var Johan Myhr, Bravura Sports Club med 4.19,42. Närmast där bakom följde Johan Eriksson, AB Karl ...
Tvåan Hans Christer Holund, segraren Pål Golberg och trean Simen Hegstad Krüger efter tre mil jaktstart som avslutade Ski Tour 2020. FOTO: Bildbyrån/Vegard Wivestad Grött.

Pål Golberg och Therese Johaug tog hem Ski Tour 2020

Therese Johaug defilerade hem seger i Ski Tour 2020 under den avslutande jaktstarten. Ebba Andersson blev fyra. I herrklassen imponerade Pål Golberg när han tog segern före fem landsmän. Alexander Bo...