Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Starten på nionde säsongen av Visma Ski Classics är bara en dryg vecka bort. I vinter kan man följa långloppstouren på Kanal 9. Prologhelgen sänds dock på Eurosport. FOTO: Magnus Östh.
Starten på nionde säsongen av Visma Ski Classics är bara en dryg vecka bort. I vinter kan man följa långloppstouren på Kanal 9. Prologhelgen sänds dock på Eurosport. FOTO: Magnus Östh.

Visma Ski Classics sänds på Kanal 9

Förra säsongen sände Discovery Visma Ski Classics på Kanal 5 i Sverige. Efter en lyckad säsong har båda parter beslutat att förlänga samarbetet under det kommande året.
I vinter kommer man att kunna följa Ski Classics deltävlingar på Kanal 9. Prologhelgen kommer att sändas på Eurosport.

– Vi är nöjda med att förlänga samarbetet under den kommande säsongen. Skandinavien är en viktig marknad för oss och med det stora intresset i Sverige med många elit- och motionsskidåkare, och all tradition som längdskidåkning har i landet, kommer det definitivt att ge mycket värde till touren, säger Visma Ski Classics VD David Nilsson.

– Jag ser fram emot sändningarna med Discoverys populära kommentatorer som har internationell erfarenhet från olika internationella evenemang, fortsätter Nilsson.

Visma Ski Classics IX - 2018/2019:

30 november
Pro Team Prologue
, Livigno, Italien, 15 km

2 december
Individuell Prologue
, Livigno Italien 30 km

12 januari
Kaiser Maximilian Lauf
, Seefeld, Österrike, 60 km

19 januari
La Diagonela
, St Moritz, Schweiz, 65 km

27 januari
Marcialonga
, Trentino, Italien, 70 km

2 februari
Toblach-Cortina
, Italien, 50 km

10 februari
Jizerska Padesatka
, Tjeckien, 50 km

3 mars
Vasaloppet
, 90 km

10 mars
Engadin Skimarathon
, Maloja-S-chanf, Schweiz, 42 km

16 mars
Birkebeinerrennet
, Norge, 54 km

6 april
Reistadlöpet
, Bardufoss, Norge, 50 km

13 april
Ylläs-Levi
, Finland, 67 km

 

Siste nyheter

I sommar blir rullskidtouren World Classic Tour virtuell och alla som vill kan delta och samtidigt stötta sitt favoritteam. FOTO: World Classic Tour.

World Classic Tour blir virtuell

Femte upplagan av rullskidtouren World Classic Tour ställs in på grund av Covid-19. Nu lanseras istället Virtual World Classic Tour. Det är öppet för alla intresserade att delta och man kan stötta s...
Hela 22 åkare tar plats i Team Svenska Spel inför säsongen 2020-2021. Teamet består av sju damer och 15 herrar. FOTO: Svenska skidförbundet.

22 åkare får plats i Team Svenska Spel

I dag kan Svenska skidförbundet presentera 22 åkare till det nya Team Svenska Spel. Nytt för i år blir att satsningen inte längre är åldersbegränsad och att den utgår från förbundets tre elitmiljöer i...