Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Calle Halfvarsson på väg mot tredjeplatsen på 15 kilometer klassiskt i Ruka, Finland. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.
Calle Halfvarsson på väg mot tredjeplatsen på 15 kilometer klassiskt i Ruka, Finland. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Bolsjunov starkast - Halfvarsson fin trea

Den snart 22-årige ryssen Alexander Bolsjunov dominerade dagens 15 kilometer klassiskt och vann med runt 20 sekunder före Emil Iversen och Calle Halfvarsson.
Calle som avslutade mycket starkt.
– Det känns bra. Det är den här distansen jag satsar hårdast med mot VM, berättade Halfvarsson för SVT.

Vid 6 kilometer hade Bolsjunov och Iversen ledningen tillsammans och Halfvarsson var då elva, 18,9 sekunder efter.  Vid 11,2 kilometer var Calle fyra 23 sekunder efter ryssen och 13 efter norrmannen.

I mål var Calle trea och hade då knaprat in ett par sekunder på Bolsjunov och elva på Iversen.

– Det känns bra. Det är den här distansen jag satsar hårdast med mot VM. Nu vet man att man gjort rätt jobb i sommar, berättade Calle för SVT.

Calle var dock inte riktigt på hugget från start idag. Kanske är det ändå modellen för honom. Att komma på slutet i loppet och inte som många gånger förr leda i början och sedan tappa.

– Jag tycker inte jag gör ett jättebra lopp idag. Jag är väldigt trög i början men kom igång bra på slutet, menade Calle och fortsatte;

– Jag får tacka (Alex) Harvey. Han kom ikapp mig när han var på sitt första varv och då får jag upp farten. Jag sov lite innan.

Topptrion Emil Iversen, Alexander Bolsjunov och Calle Halfvarsson. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.
Topptrion Emil Iversen, Alexander Bolsjunov och Calle Halfvarsson. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

– Jag trodde inte jag skulle klara att hänga honom först. Jag fick några rejäla släpp där i långbacken och då fick han några meter. Mem jag kämpade mig tillbaka till ryggen på honom och det var viktigt.

Säsongsöppningen kommenterade Calle så här:

– Som jag sagt förut. Det känns inte topp men ändå är det stabilt. Jag kliver upp på pallen idag och är inte evigheter efter Bolsjunov som uppenbarligen är världens bästa skidåkare nu. Jag hoppas jag kan ta in några sekunder på honom till VM.

Bakom Calle gjorde Viktor Thorn ett av sina bättre distanslopp i världscupen som 19:e man dryga minuten efter segraren. Daniel Rickardsson och Gustav Eriksson blev 28:a och 32:a, 1.40 respektive 1.50 efter.

Jens Burman var två och en halv minut efter som 46:a. Detta efter ett fall där han tappade mycket tid men det var ändå inte vad vi hoppats på av Jens. Halvminuten efter som 62:a hittar vi Oskar Svensson. Inte heller han får godkänt.

Resultat
Världscupen, Ruka, Finland
Herrar 15 km klassisk stil

1. Alexander Bolsjunov 36.17,8
2. Emil Iversen + 19,5
3. Calle Halfvarsson + 21,2
4. Martin Johnsrud Sundby + 31,1
5. Andrej Larkov + 34,3
6. Maxim Vylegshanin + 42,2

19. Viktor Thorn + 1.08,6
28. Daniel Rickardsson + 1.40,0
32. Gustav Eriksson + 1.50,4
46. Jens Burman + 2.32,2
62. Oskar Svensson + 3.03,0

Officiella resultat finns här

 

Siste nyheter

TFV-instruktörerna Johan Gustafsson och Johan Myhr hade tredje och bästa tid på Öppet spår måndag.

Johan Myhr snabbast på Öppet spår måndag

Deltagarna på Öppet spår måndag bjöds på solsken och överlag härliga förhållanden. Snabbast för dagen var Johan Myhr, Bravura Sports Club med 4.19,42. Närmast där bakom följde Johan Eriksson, AB Karl ...
Tvåan Hans Christer Holund, segraren Pål Golberg och trean Simen Hegstad Krüger efter tre mil jaktstart som avslutade Ski Tour 2020. FOTO: Bildbyrån/Vegard Wivestad Grött.

Pål Golberg och Therese Johaug tog hem Ski Tour 2020

Therese Johaug defilerade hem seger i Ski Tour 2020 under den avslutande jaktstarten. Ebba Andersson blev fyra. I herrklassen imponerade Pål Golberg när han tog segern före fem landsmän. Alexander Bo...