Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Martin Ponsiluoma skrällde med en tredjeplats på sprinten i Nove Mesto, Tjeckien. FOTO: GEPA pictures/Matic Klansek.
Martin Ponsiluoma skrällde med en tredjeplats på sprinten i Nove Mesto, Tjeckien. FOTO: GEPA pictures/Matic Klansek.

Martin Ponsiluoma succétrea i Nove Mesto


Efter fullt skytte vid skidskyttesprinten i tjeckiska Nove Mesto skrällde Martin Ponsiluoma med att bli trea.
Tidigare har Ponsiluoma som bäst varit på 18:e plats i världscupen.

De svenska skidskyttarna fortsätter att imponera. På torsdagskvällen var det Martin Ponsiluoma som klev fram, och det rejält. 23-årige Martin satte alla skott och hade riktigt bra tempo i spåret.

Endast norrmannen Johannes Thingnes Bö och ryssen Alexander Loginov var före Martin. Även de med fullt skytte. Bö vann 21 sekunder före Loginov och 54,2 före Ponsiluoma.

Att Martin skulle klara att ta sig upp på pallen får räknas som en rejäl skräll. Tidigare har han som bäst en 18:e plats i världscupen. Men han ingick ju i laget som vann stafetten i Hochfilzen
häromdagen. Det gav givetvis ett bra skjuts för självförtroendet.

Martin har pappa Jyrki att brås på. På sin tid vass längdåkare i Åsarna IK och med en en åttondeplats på tremilen vid OS i Albertville 1992 på meritlistan.

Andre svensk för dagen var Jesper Nelin som 30:e man med två bommar. Övriga var långt ner: Sebastian Samuelsson blev 52:a, Torstein Stenersen 58:a och Peppe Femling 88:a.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

I sommar blir rullskidtouren World Classic Tour virtuell och alla som vill kan delta och samtidigt stötta sitt favoritteam. FOTO: World Classic Tour.

World Classic Tour blir virtuell

Femte upplagan av rullskidtouren World Classic Tour ställs in på grund av Covid-19. Nu lanseras istället Virtual World Classic Tour. Det är öppet för alla intresserade att delta och man kan stötta s...
Hela 22 åkare tar plats i Team Svenska Spel inför säsongen 2020-2021. Teamet består av sju damer och 15 herrar. FOTO: Svenska skidförbundet.

22 åkare får plats i Team Svenska Spel

I dag kan Svenska skidförbundet presentera 22 åkare till det nya Team Svenska Spel. Nytt för i år blir att satsningen inte längre är åldersbegränsad och att den utgår från förbundets tre elitmiljöer i...