www.langd.se

Dampallen efter jaktstarten I Oberstdorf, Tyskland: Natalia Nepryaeva, Ingvild Flugstad Oestberg och Jessica Diggins. FOTO: GEPA pictures/Phillip Brem.
Dampallen efter jaktstarten I Oberstdorf, Tyskland: Natalia Nepryaeva, Ingvild Flugstad Oestberg och Jessica Diggins. FOTO: GEPA pictures/Phillip Brem.

Östberg utökade ledningen - Molander Kristiansen 19:e

Ingvild Flugstad Östberg åkte starkt i ledningen på jaktstarten i Oberstdorf.
I mål var hon halvminuten före jagande Natalia Nepryaeva
Moa Molander Kristansen blev 19:e som bästa svenska.

– Det var tufft både mentalt och fysiskt att ligga först och se alla de andra tjejerna som jagade mig men det blev ett väldigt bra lopp och jag är så nöjd med insatsen, sa Östberg till SVT.

Nepryaeva startade 24 sekunder bakom Östberg och tappade sex sekunder i åktid samt fem sekunder till i bonus. Östberg leder nu touren med 35,4 sekunder före ryskan. Ny trea är Jessica Diggins som är 1.22 bakom.

Moa Molander Kristansen blev bästa svenska som 19:e 5.33 bakom Östberg. Moa hade 15:e åktid. Lisa Vinsa hade 16:e åktid för dagen.

– Det var ganska tungt i dag. Det var första dagen jag kände av att jag tävlat i flera dagar men jag hade väldigt bra skidor. Det var skönt att ta världscuppoäng och det ska bli skönt med vilodagen i morgon, kommenterade Molander Kristiansen för SVT.

Resultat
Tour de Ski, Oberstdorf
Damer 10 km jaktstart fri stil

1. Ingvild Flugstad Östberg 26.21,2
2. Natalia Nepryaeva + 30,4
3. Jessica Diggins + 1.12,6
4. Yulia Belorukova + 1.12,7
5. Krista Pärmäkoski + 1.23,6
6. Anastasia Sedova + 2.18,8

19. Moa Molander Kristiansen + 5.33,8
24. Lisa Vinsa + 6.03,4
32. Mia Eriksson + 7.46,7
33. Maria Nordström + 7.53,6

Officiellt resultat

Winner of the day

Tourställning

 

Siste nyheter

Oskar Kardin vann Grönklitt Hill Race sex sekunder före Calle Halfvarsson. FOTO: Marcus Laggar.

Kardin tätt före Halfvarsson - Britta klar vinnare

Grönklitt Hill Race, som avgjordes i regnrusk på lördagsmorgonen, såg Oskar Kardin och Britta Johansson Norgren som segrare. I herrklassen var ett åtta åkare med till avgörandet upp till Toppstugan i...
petter_podcast

Podcast med Vasaloppsvinnaren Petter Eliassen

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics poddcast, Livigno2Levi, intervjuas Vasaloppsvinnaren Petter Eliassen. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar. I intervjun berättar Petter bland ann...
Britta Johansson Norgren vann i Grönklitt på fredagskvällen efter en tuff fight mot Laila Kveli. FOTO: Marcus Laggar.

Johansson Norgren och Persson rullade snabbast i Grönklitt

På fredagskvällen kördes rullskidrace i Grönklitt över 15 kilometer. Vinnare blev Lager 157 Ski Team:s Emil Persson och Britta Johansson Norgren. Det utmanades dock hårt av Marcus Johansso, Lager 157 ...