Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Maria Gräfnings tog en solklar seger i kinesiska Vasaloppet natten till fredagen svensk tid. FOTO: Nordic Ways.
Maria Gräfnings tog en solklar seger i kinesiska Vasaloppet natten till fredagen svensk tid. FOTO: Nordic Ways.

Maria Gräfnings tog hem kinesiska Vasaloppet

Det blev svensk seger i Vasaloppet China på fredagen.
Maria Gräfnings, Team Parkettpartner och Karlslunds IF, vann med nära fem minuters marginal till hemmaåkaren Chunxue Chi.
I herrklassen blev det kinesisk seger genom Qiang Wang.

Det var en tunt startfält på elitsidan i år och när ryskan Maria Chernousova fick lämna återbud på grund av sjukdom så kunde Maria Gräfnings vinna solklart. Marginalen till Chunxue Chi över de fem milen blev till slut 4.51. Det blev kinesiskt också på tredje plats när Qinghua Ma korsade mållinjen 5.46 bakom Gräfnings.

På femte plats kom Helena Lundkvist, Kalix SK, nära 16 minuter efter Gräfnings.

I herrklassen var det betydligt tätare i toppen med 14 åkare inom halvminuten i mål. Qiang Wang vann 5,9 sekunder före Lin Bao. Det blev franskt på tredje plats genom Bastien Poirrier nio sekunder från segern. Precis där bakom korsade två norrmän mållinjen: Martin Mikkelsen och Petter Soleng Skinstad. Inga svenska elitåkare kom till start i år.

Etta och tvåan, Wang och Bao, har tidigare främst visade sig som sprinters men med svenska Anders Högberg som huvudtränare för de kinesiska landslagsåkarna har de utvecklats rejält.

Resultat damer

Resultat herrar

 

Siste nyheter

Vasaloppet lanserar nu Hemmavasan 2020 när man inte kan arrangera Vasaloppets sommarvecka. FOTO: Vasaloppet.

Vasaloppet lanserar Hemmavasan

Vasaloppets sommarvecka 14–22 augusti 2020, med Nordens största mountainbikelopp Cykelvasan 90 och Nordens största ultralopp Ultravasan, kommer inte att kunna genomföras på plats i Vasaloppsarenan. –...
Här blir en ny rullskidbana vid Knektås i Borås sedan Borås GIF beviljats bidrag på 2,1 miljoner från Allmänna Arvsfonden och Borås Stad. FOTO: Borås GIF.

Borås GIF får bidrag på 2,1 miljoner

Genom Allmänna Arvsfonden och Borås Stad har Borås GIF beviljats bidrag för en asfalterad aktivitetsyta, rullskidbana och en klätterteknikbana för de minsta barnen vid GIF-stugan på Knektås. – Vi är ...