Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ingvild Flugstad Östberg vann nästa sista Tour de Ski-etappen och ser ut att åka mot en totalseger i morgon. FOTO: Fredrik Varfjell/Bildbyrån.
Ingvild Flugstad Östberg vann nästa sista Tour de Ski-etappen och ser ut att åka mot en totalseger i morgon. FOTO: Fredrik Varfjell/Bildbyrån.

Östberg mot Tour de Ski-triumf - Molander Kristiansen nia

Ingvild Flugstad Östberg dominerade näst sista etappen på Tour de Ski. Norskan vann masstarten tio sekunde före ryska Natalia Nepryaeva.
Moa Molander Kristiansen fortsätter att klättra i resultatlistan i touren. Idag spurtade Moa in som fin nia.

Östberg skapade ett fint läge inför slutetappen i morgon. Ledningen i totalen efter dagens masstart är nu 53,4 sekunder före Nepryaeva. Trea i totalen är nu Krista Pärmäkoski. Finskan är dock hela 2.13 bakom Östberg som ser ut att gå mot sin första totalseger i touren.

Både Molander Kristiansen och Lisa Vinsa startade optimistiskt på dagens masstart och låg långt fram i fältet till en början. För Moas del så höll det så långt som till en niondeplats i mål dryga en och en halv minut efter Östberg men strax före flera välmeriterade åkare.

– Det var ett av mina bästa klassiska lopp i karriären, sa Moa till SVT.

– Det var väldigt skönt att jag gjorde ett bra lopp i dag, jag var väldigt nervös innan. Jag har känt mig i bra form men känt mig lite sliten, fortsatte hon.

Moa Molander Kristiansen åkte in som nia på masstarten. Stort personbästa i världscupen för Falun Borlänge-åkaren. FOTO: Fredrik Varfjell/Bildbyrån.
Moa Molander Kristiansen åkte in som nia på masstarten. Stort personbästa i världscupen för Falun Borlänge-åkaren. FOTO: Fredrik Varfjell/Bildbyrån.

Lisa Vinsa höll också i loppet bra och spurtade in som 14:e åkare runt 15 sekunder efter Moa.

Topp 30 också för Maria Nordström och Mia Eriksson i det allt mindre tourfältet som faktiskt bara hade 30 åkare i mål på etappen.

I totalen ligger nu Molander Kristiansen bästa av svenskarna som 13:e.

Resultat
Tour de Ski, Val di Fiemme, Italien
Damer masstart 10 km klassisk stil

1. Ingvild Flugstad Östberg 29.34,4
2. Natalia Nepryaeva + 10,0
3. Anastasia Sedova + 10,8
4. Krista Pärmäkoski + 12,5
5. Yulia Belorukova + 39,7
6. Heidi Weng + 1.10,0

9. Moa Molander Kristiansen + 1.36,9
14. Lisa Vinsa + 1.50,9
21. Maria Nordström + 2.26,4
26. Mia Eriksson + 3.18,0

Officiellt resultat

Tourställning

 

Siste nyheter

Klas Nilsson vann 7-mila precis som förra året. Bilden är från i fjolårets seger. FOTO: 7-mila. 

Klas Nilsson och Ida Dahl vann 7-mila

Det blev solklara segrare i både herr- och damklassen på 7-mila mellan Vindeln och Robertsfors. Klas Nilsson, Skellefteå XC/Team Igne och Ida Dahl, IFK Mora SK/Team Ramudden heter vinnarna i 50:e lopp...
startflytt

Startplatsen för Vasaloppet 45 och Nattvasan 45 flyttas

På grund av rådande väderförhållanden och bristen på snö i Vasaloppsarenan har Vasaloppet tagit beslutet att flytta starten för två av vinterveckans lopp. Det är Vasaloppet 45 (f d Halvvasan) och Natt...
Ebba Andersson kämpade mot Heidi Weng och Ingvild Flugstad Östberg men fick ge sig på upploppet och blev fyra. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Ny fjärdeplats för Ebba Andersson bakom tre norskor

Det blev en ny fjärdeplats för Ebba Andersson på den andra etappen av Ski Tour 2020 i Östersund. Therese Johaug utökade sin ledning och vann knappa minuten före trion Heidi Weng, Ingvild Flugstad Östb...