Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Markus Ottosson väljer att avbryta säsongen och fokusera på läkarstudierna. FOTO: Nils Jakobsson/Bildbyrån.
Markus Ottosson väljer att avbryta säsongen och fokusera på läkarstudierna. FOTO: Nils Jakobsson/Bildbyrån.

Markus Ottosson avbryter säsongen

Lager 157 Ski Team-åkaren Markus Ottosson avbryter säsongen.
Markus, som var fyra på Vasaloppet 2017, har inte hittat det som krävs för att åka så fort som han vill och väljer därför att avbryta säsongen.

Lager 157 Ski Team har haft en bra start på säsongen, men en som saknats i uppsättningen den senaste tiden är Markus Ottosson som slitit med sviktande form och motivation.

– Markus har känt att det inte funkat som han vill i höst och i början av säsongen, men ville ge det en chans och har nu testat i några mindre lopp på hemmaplan. Det har inte gett önskat resultat, och Markus väljer därför att kliva av, säger teamets sportchef Anton Järnberg.

Markus har varit en av Vasaloppets starkaste åkare de senaste säsongerna, med en fjärde plats som bäst 2017 och har varit en viktigt kugge i teamet men väljer alltså nu att kliva åt sidan.

– Jag har gett det en chans och försökt hitta tillbaka under de senaste månaderna, men det har tärt på mig både psykiskt och fysiskt, så jag har nu tagit beslutet att inte köra mer. Vad som händer i framtiden får vi se, men just nu kommer jag inte satsa på skidåkningen som första syssla, säger Markus som har påbörjat studier mot att bli läkare.

Lager 157 Ski Team leder just nu lagtävlingen i Visma Ski Classics och laddar för fullt upp mot söndagens Marcialonga, med Britta Johansson Norgren, Elin Mohlin, Anton Karlsson, Emil Persson, Andreas Holmberg, Marcus Johansson och Stefan Palm på startlinjen.

 

Siste nyheter

TFV-instruktörerna Johan Gustafsson och Johan Myhr hade tredje och bästa tid på Öppet spår måndag.

Johan Myhr snabbast på Öppet spår måndag

Deltagarna på Öppet spår måndag bjöds på solsken och överlag härliga förhållanden. Snabbast för dagen var Johan Myhr, Bravura Sports Club med 4.19,42. Närmast där bakom följde Johan Eriksson, AB Karl ...
Tvåan Hans Christer Holund, segraren Pål Golberg och trean Simen Hegstad Krüger efter tre mil jaktstart som avslutade Ski Tour 2020. FOTO: Bildbyrån/Vegard Wivestad Grött.

Pål Golberg och Therese Johaug tog hem Ski Tour 2020

Therese Johaug defilerade hem seger i Ski Tour 2020 under den avslutande jaktstarten. Ebba Andersson blev fyra. I herrklassen imponerade Pål Golberg när han tog segern före fem landsmän. Alexander Bo...