www.langd.se

2017 var världscupen i Ulricehamn både en tävlings- och publiksuccé. Nu har västgötarna bäddad för en ny fest till kommande helg. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.
2017 var världscupen i Ulricehamn både en tävlings- och publiksuccé. Nu har västgötarna bäddad för en ny fest till kommande helg. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Bäddat för ny publiksuccé i Ulricehamn

Allt är bäddad för en ny publiksuccé när världscupcirkusen kommer till Ulricehamn i helgen.
Det blir en stor kontrast till det man kunde se kring målområdet vid världscupen i Otepää gångna helg.
I måndags meddelade arrangörerna i Ulricehamn att man närmar sig 40 000 sålda biljetter.

Världscupen i Ulricehamns för två år sedan blev en stor succé. En entusiastisk publik följde tävlingarna och den gästande världseliten var närmast chockad över vad Ulricehamn i Västergötland kunde bjuda på.

Den som tittar på världscuptävlingarna på TV märker att det inte alltid är så mycket publik på tävlingarna. Det blev inte minst tydligt senaste helgen Otepää, Estland. Här har världscupen i skidskytte en betydligt större supporterskara som följer tävlingarna på plats.

I Ulricehamn kommer det dock att bli publikfest och arrangörerna har jobbat hårt för att ytterligare förstärka upplevelsen

– Vi har många förbättringar för publiken tills i år och ett ny parti i banan kallad Väggen, berättar Henrik Severed, pressansvarig.

Man har också sedan förra arrangemanget arbetat fram förbättringar för ljud och information på fler platser i skogen. Högtalare och bildskärmar finns uppsatta på olika platser för att publiken ska kunna följa tävlingen och stadionspeakern.

I delarna Väggen och Ryckåsen återfinns en lokal speaker, redo att återge kampen på banans tuffaste partier.

Den utbyggda banan har sedan 2017 gjorts tuffare genom att sträckningen Väggen har tillförts. Den totala stigningen på banan är nu 190 meter jämfört med tidigare 166 meter.
Väggen kommer bli en utmaning för åkarna, och publiken kommer få en upplevelse väl värd att både uppleva och se.  Väggen ligger cirka en kilometer ut från stadion och tack vare de nya tunnlarna under banan kommer det vara enklare att ta sig dit under tävlingsdagarna.

Strax efter nyår gjorde kylan gott för snöproduktionen på arenan Lassalyckan i Ulricehamn. 11 januari var den 5 kilometer långa banan säkrad.

I Ulricehamn finns en av Sveriges bästa konstsnöanläggningar för längdskidor.

– Vi har egentligen aldrig varit oroliga även om det är svårt att förutse vädret. Alla delar i organisation har varit inställda på en bana på 5 kilometer och nu är den på plats, sa Johan Falk, VD World Cup Ulricehamn, när banan var säkrad.

World Cup-VD:n Johan Falk kunde glatt konstatera att var säkrad för ett par veckor sedan. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.
World Cup-VD:n Johan Falk kunde glatt konstatera att var säkrad för ett par veckor sedan. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

En stor snöhög på cirka 10 000 kubikmeter har legat hela sommaren med ett isolerande täcke av sågspån. Den sparade snön har varit som en reserv för att kunna fördela ut längs med banan om det inte gått att producera ny snö.

– Det har varit tryggt med snöhögen men skönt när vi kunde konstatera att den sparade snön inte behövde användas till banan, konstaterade Johan Falk.

Siste nyheter

Oskar Kardin vann Grönklitt Hill Race sex sekunder före Calle Halfvarsson. FOTO: Marcus Laggar.

Kardin tätt före Halfvarsson - Britta klar vinnare

Grönklitt Hill Race, som avgjordes i regnrusk på lördagsmorgonen, såg Oskar Kardin och Britta Johansson Norgren som segrare. I herrklassen var ett åtta åkare med till avgörandet upp till Toppstugan i...
petter_podcast

Podcast med Vasaloppsvinnaren Petter Eliassen

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics poddcast, Livigno2Levi, intervjuas Vasaloppsvinnaren Petter Eliassen. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar. I intervjun berättar Petter bland ann...
Britta Johansson Norgren vann i Grönklitt på fredagskvällen efter en tuff fight mot Laila Kveli. FOTO: Marcus Laggar.

Johansson Norgren och Persson rullade snabbast i Grönklitt

På fredagskvällen kördes rullskidrace i Grönklitt över 15 kilometer. Vinnare blev Lager 157 Ski Team:s Emil Persson och Britta Johansson Norgren. Det utmanades dock hårt av Marcus Johansso, Lager 157 ...