Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Det väntar mycket fina förutsättningar för deltagarna i Wadköpingsloppet på söndag. FOTO: Karlslunds IF.
Det väntar mycket fina förutsättningar för deltagarna i Wadköpingsloppet på söndag. FOTO: Karlslunds IF.

Vinterparadis i Wadköpingsloppet på söndag

Den senaste veckan har vintern anlänt på allvar till Ånnaboda i Kilsbergen, strax väster om Örebro.
På söndag avgörs där återigen Wadköpingsloppet, långloppet över 40 kilometer.

Drygt 350 åkare redan anmälda, men anmälan är möjlig fram till en timme före start på söndag. Arrangerande Karlslunds IF tror på minst 400 åkare.

Snödjupet mäter nu 40–50 centimeter och det råder fina förutsättningar inför helgen.

– Vi har verkligen fått ett oväntat snötillskott och vi ska se till att bjuda deltagarna på härlig skidåkning, säger tävlingsledaren Jakob Wallenhammar, Karlslunds IF.

– För de lite yngre åkarna anordnas även ”Barnens Wadköpingslopp” så det blir en skiddag för hela familjen, fortsätter Wallenhammar.

Wadköpingsloppet är tredje deltävlingen i den svenska långloppscupen Skistart.com Ski Challenge. Att de allra bästa svenska långloppsåkarna tävlar i Visma Ski Classics i Italien öppnar upp för överraskningar och nya segrare på hemmaplan i Wadköpingsloppet.

I herrseniorernas tävlingsklass finns omkring femton åkare som står i Vasaloppets elitled, men ingen tydlig favorit bland de föranmälda. I damseniorernas tävlingsklass är fyra elitåkare föranmälda.

Efter Wadköpingsloppet stundar i långloppscupen sedan Västgötaloppet innan finalen genomförs i samband med Bessemerloppet i Högbo.

Länkar:

Hemsida Wadköpingsloppet

Anmälan Wadköpinsgloppet

Hemsida Skistart.com Ski Challenge

 

Siste nyheter

I sommar blir rullskidtouren World Classic Tour virtuell och alla som vill kan delta och samtidigt stötta sitt favoritteam. FOTO: World Classic Tour.

World Classic Tour blir virtuell

Femte upplagan av rullskidtouren World Classic Tour ställs in på grund av Covid-19. Nu lanseras istället Virtual World Classic Tour. Det är öppet för alla intresserade att delta och man kan stötta s...
Hela 22 åkare tar plats i Team Svenska Spel inför säsongen 2020-2021. Teamet består av sju damer och 15 herrar. FOTO: Svenska skidförbundet.

22 åkare får plats i Team Svenska Spel

I dag kan Svenska skidförbundet presentera 22 åkare till det nya Team Svenska Spel. Nytt för i år blir att satsningen inte längre är åldersbegränsad och att den utgår från förbundets tre elitmiljöer i...