Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Det är bäddat för fina förhållanden i Malung inför 89:e Skinnarloppet på söndag. FOTO: Maria Eriksson.
Det är bäddat för fina förhållanden i Malung inför 89:e Skinnarloppet på söndag. FOTO: Maria Eriksson.

Fina förutsättningar inför det 89:e Skinnarloppet

På söndag är det åter dags för skidfest i Malung, då det 89:e Skinnarloppet går av stapeln.
– Snöläget inför helgen är nästan lika gott som förra året. Enda skillnaden är att vi i år har fått, ett för spåren välbehövligt blidväder, som gjort att de nu kommer att bli mycket hårda och fina, säger Jonas Melin, spåransvarig.

– Vi kommer att köra på ordinarie bansträckning, och banan är nu markerad med kilometerskyltar och förvarningar för dricka och spurtpriser för de som vill komma till Malung och provåka inför loppet, informerar Melin vidare.

Anmälningsläget just nu lovar en festlig skiddag med flera hundra glada motionärer, men även några riktigt vassa elitåkare.

Ska Jens Eriksson ta sin tredje seger och gå upp på lika många som Oskar Svärd?

I så fall har han sedan bara en seger kvar till rekordåkarna Sixten Jernberg och Mora Nisse Karlsson som ståtar med fyra segrar var.

Lika blir det för IFK Mora SK:s Helene Söderlund om hon tar sin andra Skinnarloppsseger. Då har hon bara en kvar till Toini Gustavssons tre segrar - som dock inte räcker långt i jämförelse med Ulrika Persson, med hela sju förstaplatser.

Läs mer om Skinnarloppet här.

Målportalen står och väntar i solen på deltagarna i Skinnarloppet. FOTO: Maria Eriksson.
Målportalen står och väntar i solen på deltagarna i Skinnarloppet. FOTO: Maria Eriksson.

Siste nyheter

Magdalena Olsson vann världscupsprinten i Vindeln. Här flankerad av tvåan Evine Westli Andersen, Norge och Linda Lindkvist. FOTO: Mårten Lång/Svenska orienteringsförbundet.

Magdalena Olsson världscupvinnare i Vindeln

Magdalena Olsson vann världscupsprinten och Elin Schagerström blev juniorvärldsmästarinna. Det var Sveriges fina facit när mästerskapstävlandet i skidorientering startade i Vindeln.