www.langd.se

Tjejskidan körs på Täby Konstsnöspår under lördagen. FOTO: Sundbybergs IK skidor.
Tjejskidan körs på Täby Konstsnöspår under lördagen. FOTO: Sundbybergs IK skidor.

Tjejfest på Täby Konstsnöspår

I morgon lördag 16 februari träffas Stockholms skidtjejer på Täby Konstsnöspår för året tjejfest i längdåkningssammanhang.
Det är dags för Tjejskidan - som arrangeras av Sundbybergs IK skidor.

Först ut är tävlingsklasserna på 15 och 5 kilometer. Där finner vi  starka representanter både från ungdomar i Stockholm, som Tove Karlsson, Täby IS som kom tvåa på DM och tvåa på stafetten under USM i Falköping och från D 50-klassen Karin Marell, Sundbybergs IK skidor som vann Nacka Värmdöloppet i sin klass och även Bravura Ski Marathon.

Sedan är det dags för motionsklasserna som också åker 15 respektive 5 kilometer. För de som åker
15 kilometer innebär Tjejskidan också en sista möjlighet att seeda sig till Tjejvasan nästa helg.

Tjejskidan arrangeras av Sundbybergs IK skidor som är en av Stockholms mest aktiva längdskidklubbar och har en bred verksamhet med aktiva i alla åldrar. Klubbens ledord är Träna – Tävla – Trivas och Tjejskidan är en tävling där både tävla och trivas står i fokus.

– En tävling som Tjejskidan kan inte genomföras utan ett stort engagemang från klubbens aktiva och medlemmar och på plats imorgon har vi mångårige tävlingsledaren Anders Börjesjö som stöttas av klubbens ungdomar och andra aktiva med allt från nummerlappsutdelning, tidtagning, drickalangning och servering, säger Annika Svensson från arrangörsstaben.

Läs mer om Tjejskidan här.

 

Siste nyheter

Vasaloppet lanserar nu Hemmavasan 2020 när man inte kan arrangera Vasaloppets sommarvecka. FOTO: Vasaloppet.

Vasaloppet lanserar Hemmavasan

Vasaloppets sommarvecka 14–22 augusti 2020, med Nordens största mountainbikelopp Cykelvasan 90 och Nordens största ultralopp Ultravasan, kommer inte att kunna genomföras på plats i Vasaloppsarenan. –...
Här blir en ny rullskidbana vid Knektås i Borås sedan Borås GIF beviljats bidrag på 2,1 miljoner från Allmänna Arvsfonden och Borås Stad. FOTO: Borås GIF.

Borås GIF får bidrag på 2,1 miljoner

Genom Allmänna Arvsfonden och Borås Stad har Borås GIF beviljats bidrag för en asfalterad aktivitetsyta, rullskidbana och en klätterteknikbana för de minsta barnen vid GIF-stugan på Knektås. – Vi är ...
thorn_carpool

Viktor Thorn gästar Carpool Alliansloppet

Viktor Thorn är gäst i senaste avsnittet från Carpool Alliansloppet. Lyssna på Viktors tankar kring bland annat träning och kost i spelaren nedan.