www.langd.se

Federico Pellegrino jublar med reservstaven i högsta hugg efter segern på världscupsprinteni Cogne. FOTO: GEPA pictures/Matic Klansek/Bildbyrån.
Federico Pellegrino jublar med reservstaven i högsta hugg efter segern på världscupsprinteni Cogne. FOTO: GEPA pictures/Matic Klansek/Bildbyrån.

Pellgrino vinnare trots stavbrott - Grate finalsexa

IFK Umeås Marcus Grate tog sig till final på världscupsprinten i Cogne, Italien. Där fick han dock nöja sig med sjätte plats.
Finalen vann hemmaåkaren Federico Pellegrino - trots ett stavbrott.

Federico Pellegrino visade VM-form när han trots ett stavbrott i finalen kunde greppa en reservstav och ta sig tillbaka och spurta hem segern före landsmannen De Fabiani och med fransmannen Chanavat som trea.

Det hände mycket under heaten i herrtävlingen. Det var fall och det var närkontakt som både gynnade och missgynnade de svenska åkarna.

Marcus Grate var 24:a i prologen men vann sedan sin kvartfinal precis före amerikanen Simeon Hamilton. Heatet började med att Hugo Jacobsson gick i backen och knäckte sin stav. Fransmannen Jouve och ryssen Bolshunov krokade i varandra på slutet och det öppnade för heatseger till Grate.

Grate vann sedan även andra semifinalen före Hamilton och med Karl-Johan Westberg som trea. Detta efter att övriga tre åkare i heatet gått omkull. Westberg gick vidare på tid som trea från första kvarten.

I finalen var dock IFK Umeå-åkaren Grates krafter slut och han fick nöja sig med sjätteplatsen. Men givetvis en stor framgång för Marcus som bäst har en 35:e plats sedan tidigare.

Martin Bergström blev 20:e man men hade chans på mer när han stängdes strax innan upploppet på sin kvart där han slutade trea. Johan Häggström såg stark ut i ledningen på sin kvart men höll inte hela vägen och dagen slutade med en 22:a-placering. Hugo Jacobsson slutade 24:a efter sitt stavbrott.

Ytterligare en svensk såg stark ut i sin kvartsfinal var Olle Jonsson. Olle kom med bra fart ner mot målområdet men fastnade med skidan och stöp i bra läge att klara ett avancemang. För Olle blev det en 28:e plats.

De svenska killarna utanför VM-laget visade ändå att det finns kapacitet och att man åkte att med en offensiv inställning.


Officiellt resultat.

 

Siste nyheter

pod_david

Podcast om Visma Ski Classics utveckling och framtid

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics poddcast, Livigno2Levi, intervjuas Visma Ski Classics VD David Nilsson. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.
Linn Sömskar tillsammans med teamchefen för Team Nordic Athlete, Kim Mäenpää. Nu blir det satsning på långlopp i Visma Ski Classics för Linn. FOTO: Team Nordic Athlete.

Linn Sömskar satsar på långlopp i nya Team Nordic Athlete

Linn Sömskar lämnar traditionell längdåkning och satsar på långlopp i Visma Ski Classics för det nya finska teamet - Team Nordic Athlete. Ny i laget är också välmeriterade norske långloppsåkaren Morte...
Lina Korsgren anställer cykeltränaren Mattias Reck för att stå emot Marit Björgen på Vasaloppet. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Vasaloppssegraren Korsgren ska stoppa Björgen

Vasaloppssegrarinnan, Lina Korsgren, tar nu hjälp av Tour de France-tränare i kampen om att stoppa Marit Björgen från Vasaloppsseger. – Jag kommer anställa cykelproffstränaren, Mattias Reck, i Team R...