Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Frida Karlsson kämpade på den höga höjden och åkte in som sjua i sin världscupdebut. FOTO: GEPA pictures/Matic Klansek/Bildbyrån.
Frida Karlsson kämpade på den höga höjden och åkte in som sjua i sin världscupdebut. FOTO: GEPA pictures/Matic Klansek/Bildbyrån.

Frida Karlsson sjua i världscupdebuten

Med en offensiv start i världscupdebuten tog Frida Karlsson ledningen i inledningen av världscuploppet i italienska Cogne.
Den höga höjden tog ut sin rätt och Frida var i mål sjua, 34,8 sekunder efter vinnaren Kerttu Niskanen, Finland.
– Jag är lite besviken på mig själv, sa Frida till SVT efter världscupdebuten.

Frida öppnade sin vana trogen hårt utan någon respekt för motståndet. Vid 2,2 kilometer hade hon ledningen med dryga sju sekunder före schweiziskan Nadine Fähndrich och en till före Niskanen.

Vid 5,8 kilometer hade Frida ledningen med tre-fyra sekunder före Fähndrich och Niskanen.

Sen tappade Karlsson och i mål var hon 34,8 sekunder efter vinnaren Niskanen.

Så här kommenterade Frida sin insats för SVT:
– Det var roligt att åka, det var det. Jag har försökt ta det som en vanlig tävling bara. Det gav mersmak. Sen tar jag med mig viktiga lärdomar till framtiden.

– Det kändes som jag öppnade kontrollerat men på slutet fick jag känna på höjdsmällen, jag tappade väldigt mycket på slutet.

På frågan om hon öppnat för hårt så sa Frida så här:
– Det är svårt att känna, på lågland hade jag absolut klarat att hålla det, men det blir lite annat på höjden. Det är en lärdom jag tar med mig. Jag är lite besviken på mig själv att jag inte klarade att hålla de sista två kilometerna.

Hur som helst en mycket bra premiär i världscupen av 19-åringen där ingen av de övriga svenska tjejerna hade någon chans mot Sollefteåtjejen.

Bland övriga svenskar slutade Anna Dyvik 23:a. Elina Rönnlund 28:a, Linn Sömskar 34:a, Maria Nordström 40:e och Lisa Vissa 46:a.

De svenska herrarna hade inget att säga till om på 15 kilometer. Alexander Bolshunov vann hela 43,7 sekunder före Iivo Niskanen. Trean Alexander Bessmertnykh var nära minuten bakom Bolshunov.

Simon Lageson var bäst av svenskarna som 39:a drygt tre minuter efter. Eric Rosjö blev 54:a drygt fyra minuter efter. Fredrik Andersson blev 59:a, Jonas Eriksson 60:e och Gabriel Thorn 67:a.

Officiellt resultat damer

Officiellt resultat herrar

 

Siste nyheter

Lina Korsgren anställer cykeltränaren Mattias Reck för att stå emot Marit Björgen på Vasaloppet. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Vasaloppssegraren Korsgren ska stoppa Björgen

Vasaloppssegrarinnan, Lina Korsgren, tar nu hjälp av Tour de France-tränare i kampen om att stoppa Marit Björgen från Vasaloppsseger. – Jag kommer anställa cykelproffstränaren, Mattias Reck, i Team R...
bild_grand_classics

Visma Ski Classics lanserar Grand Classics

Till säsong XI av Visma Ski Classics lanseras nu Grand Classics Grand Slam där följande fyra lopp ingår: Marcialonga, Jizerska Padesatka, Vasaloppet, och Birkenbeinerrennet. Ingen åkare har vunnit al...