Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Astrid Öyre Slind jublar efter segern i Reistadlöpet. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.
Astrid Öyre Slind jublar efter segern i Reistadlöpet. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Öyre Slind och Gunnelfsen tog hem Reistadlöpet

Mikael Gunnelfsen, Team Telemark och Astrid Öyre Slind, Team Koteng var starkast i tuffa Reistadlöpet på lördagen.
Gunnelfsen vann en tät spurt och Slind hade 11,9 sekunder marginal till teamkompisen Masako Ishida.
Bäst av de svenska åkarna var Sofie Elebro, Team Ragde Eiendom, som sjua och Daniel Rickardsson och Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team som delade elfteplatsen.

I damklassen säkrade Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team, segern i sprinttävlingen när hon var först vid spurtpriset i Storlomyra. Sen hade inte Britta något att säga till om när Astrid Öyre Slind och Masako Ishida gick loss från övriga fältet. Den som svarade emot bäst till Team Koteng-duon var Anna Svendsen som var trea i mål 1.42 bakom Slind som tog segern 11,9 sekunder före Ishida.

– Det var ett drömlopp! Jag kände mig pigg och det är roligt att vara skidåkare när det känns så, kommenterade Oyre Slind efter loppet.

Bäst av de svenska damerna blev Sofie Elebro, Team Ragde Eiendom, som på sin sjundeplats var 7.42 bakom Slind men närmast före åkare som Katerina Smutna och Britta Johansson Norgren som åtta och nia.

Sofie Elebro var bäst av de svenska tjejerna och leder ungdomstävlingen. Här är Sofie med Torleif Syrstad som har ungdomdsvästen bland killarna. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.Sofie Elebro var bäst av de svenska tjejerna och leder ungdomstävlingen. Här är Sofie med Torleif Syrstad som har ungdomdsvästen bland killarna. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

På tionde plats, endast 45 sekunder efter Britta, åkte Anna Jönsson Haag, Team Ramudden i mål. Därmed var hon runt 25 sekunder före teamkaptenen Lina Korsgren som blev tolva. Ida Dahl, Lager 157 Ski Team, blev 13:e cirka 50 sekunder efter Korsgren.

I herrarnas lopp så var det Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, som var först till spurtpriset i Storlomyra och därmed nära på säkrade sprintvästen för den här säsongen. Därefter så tog Simen Östensen, Team BN Bank, de båda bergsprisen och har nu ledningen i bergspristävlingen med elva poängs marginal till teamkompisen Morten Eide Pedersen.

När det drog ihop sig till avgörande i loppet var det en klunga på sju åkare det handlade om, som bestod av en blandning av långloppsåkaren och världscupåkare.

Starkast i spurten var Mikael Gunnelfsen, Team Telemark, 1,2 sekunder före Johan Hoel och med Team Kotengs nyförvärv Erik Valnes och Andrew Musgrave precis bakom. Direkt där bakom följde Petter Eliassen, Team BN Bank och Chris Jespersen, Team Koteng. Simen Östensen var som sjua halvminuten efter segraren i mål.

– Jag trodde inte att jag hade det i mig att kunna vinna. Nyckeln var inte att bränna för mycket energi för tidigt. Jag försökte hålla mig lugn i mål och lyckades göra det bättre än resten, säger överraskningsvinnaren Gunnelfsen efter loppet.

Mikael Gunnelfsen spurtvann Reistadlöpet närmast före Johan Hoel. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.Mikael Gunnelfsen spurtvann Reistadlöpet närmast före Johan Hoel. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Daniel Rickardsson som gästspelade i Lager 157 Ski Team delade elfteplatsen med teamkompisen Anton Karlsson. Duon var 2.53 efter segraren men dryga halvminuten före totalledaren i Ski Classcis, Andreas Nygaard.

Endast ytterligare en svensk åkare tog sin in topp 30. Det var Team Sernekes Oscar Persson som blev 22:a drygt tre minuter efter Rickardsson och Karlsson.

Resultat finns här

Totalställning i Visma Ski Classics finns här

Britta Johansson Norgren och Anton Karlsson håller hårt i de gröna sprintvästarna. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.
Britta Johansson Norgren och Anton Karlsson håller hårt i de gröna sprintvästarna. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Siste nyheter

I sommar blir rullskidtouren World Classic Tour virtuell och alla som vill kan delta och samtidigt stötta sitt favoritteam. FOTO: World Classic Tour.

World Classic Tour blir virtuell

Femte upplagan av rullskidtouren World Classic Tour ställs in på grund av Covid-19. Nu lanseras istället Virtual World Classic Tour. Det är öppet för alla intresserade att delta och man kan stötta s...
Hela 22 åkare tar plats i Team Svenska Spel inför säsongen 2020-2021. Teamet består av sju damer och 15 herrar. FOTO: Svenska skidförbundet.

22 åkare får plats i Team Svenska Spel

I dag kan Svenska skidförbundet presentera 22 åkare till det nya Team Svenska Spel. Nytt för i år blir att satsningen inte längre är åldersbegränsad och att den utgår från förbundets tre elitmiljöer i...