Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Lukas Bauer fick ta emot utmärkelsen Pro Team Director of the Year vid Visma Ski Classics bankett i Levi, Finland, i lördags. FOTO: Visma Ski Classics.
Lukas Bauer fick ta emot utmärkelsen Pro Team Director of the Year vid Visma Ski Classics bankett i Levi, Finland, i lördags. FOTO: Visma Ski Classics.

Lukas Bauer - Pro Team Director of the Year

Vid Visma Ski Classics bankett i i Levi i lördags fick Lukas Bauer ta emot utmärkelsen Pro Team Director of the Year.
Det var sex nominerade till Årets Pro Team Director, och titeln gick alltså till den tjeckiska skidlegenden som nu är chef för sitt eget team - Ed System Bauer Team.

Bauers oerhörda passion för sporten, hans beslutsamhet att bygga ett lag med skidåkare från olika nationaliteter och hans oändliga energi att arbeta till förmån för hans team var de faktorer som avgjorde vid valet av Bauer.

– Denna utmärkelse var en positiv chock för mig eftersom jag förväntade mig att någon av de andra nominerade skulle vinna. Men det betyder mycket för mig att jag vet allt arbete jag har lagt i mitt team och jag tänker ständigt på nästa steg. Denna pris är inte bara för mig utan hela laget, säger en känslosam Bauer.

Under sin långa aktiva karriär tog Lukas Bauer bland annat tre olympiska medaljer, ett silver och två brons samt två silvermedaljer på VM. Han vann också Tour de Ski två gånger och världscupen totalt en gång.

– Eftersom jag varit världscupåkare insåg jag att jag behövde bygga ett internationellt team. Om du vill kämpa mot den skandinaviska dominansen i längdåkningen måste du ha ett starkt lag som du inte kan få till genom åkare från bara ett land i mellan-europa. Jag tycker att denna blandning av olika nationaliteter ger en inspirerande anda som hjälper oss att uppnå våra mål, säger Bauer.

Medan hans teamåkare tar ett break efter säsongen fortsätter arbetet för Lukas Bauer när han ska sammanfatta säsongen och göra sig redo för kommande sponsor- och partnerförhandlingar.

Teamet återvänder till hårdträning i slutet av maj eller början av juni när de har sitt första traditionella sommarläger.

 

Siste nyheter

Klas Nilsson vann 7-mila precis som förra året. Bilden är från i fjolårets seger. FOTO: 7-mila. 

Klas Nilsson och Ida Dahl vann 7-mila

Det blev solklara segrare i både herr- och damklassen på 7-mila mellan Vindeln och Robertsfors. Klas Nilsson, Skellefteå XC/Team Igne och Ida Dahl, IFK Mora SK/Team Ramudden heter vinnarna i 50:e lopp...
startflytt

Startplatsen för Vasaloppet 45 och Nattvasan 45 flyttas

På grund av rådande väderförhållanden och bristen på snö i Vasaloppsarenan har Vasaloppet tagit beslutet att flytta starten för två av vinterveckans lopp. Det är Vasaloppet 45 (f d Halvvasan) och Natt...
Ebba Andersson kämpade mot Heidi Weng och Ingvild Flugstad Östberg men fick ge sig på upploppet och blev fyra. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Ny fjärdeplats för Ebba Andersson bakom tre norskor

Det blev en ny fjärdeplats för Ebba Andersson på den andra etappen av Ski Tour 2020 i Östersund. Therese Johaug utökade sin ledning och vann knappa minuten före trion Heidi Weng, Ingvild Flugstad Östb...