Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Stina Nilsson har skrivit på ett treårskontrakt med IFK Mora SK och kommer att representera dalaklubben i satsningen över nästa OS 2022. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Stina Nilsson har skrivit på ett treårskontrakt med IFK Mora SK och kommer att representera dalaklubben i satsningen över nästa OS 2022. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Stina Nilsson har skrivit treårskontrakt med IFK Mora SK

Stina Nilsson har skrivit ett treårskontrakt med IFK Mora skidklubb.
– Det känns väldigt roligt. Stina trivs så bra i klubben, med sammanhållningen och med servicen på tävlingarna, säger IFK Mora skidklubbs ordförande Tomas Bredberg.

Tre år till i IFK Mora SK:s färger för Malungstjejen Stina innebär att hon blir klubben trogen i satsningen över nästa OS 2022 i Peking, Kina.

– Normalt har vi ettårskontrakt med elitåkarna med Stina trivs så bra att hon ville skriva ett treårskontrakt, berättar Tomas Bredberg.

Stina Nilsson är IFK Mora SK:s enda A-landslagsåkare inför nästa säsong. I B-laget Team Bauhaus har klubben dock Anna Dyvik och Axel Ekström. Dessutom fyra lovande killar i Utvecklingslandslaget: Gustaf Berglund, Jonas Eriksson, Johan Herbert och Eric Rosjö.

När IFK Mora SK kommer att köra traditionellt midsommarläger så ser det i dagsläget ut som Stina och de övriga moraåkarna i landslagsgrupperna  kommer att kunna medverka då det inte krockar med något landslagsläger.

 

Siste nyheter

Oskar Kardin ser ut att missa årets Vasalopp på grund av hjärnskakning. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Hjärnskakning kan stoppa Kardin från Vasaloppet

I fjol var Oskar Kardin, Östersunds SK:s och Team Ragde Eiendom, nia och bäste svensk på Vasaloppet och i senaste Visma Ski Classics-loppet, Jizerska, var han tvåa. Nu kan dock Kardin missa årets Vas...
Isabel Salén och Markus Lundholm fick kliva upp på pallen på dagens världscuplopp i skidorientering. FOTO: Svenska orienteringsförbundet.

Sköna kvitton för Isabel Salén och Markus Lundholm

Isabel Salén och Markus Lundholm slutade tvåa respektive trea i tisdagens världscuplopp i skidorientering, en medeldistans med masstart. "Fantastiskt", säger Salén. "Jag är jättenöjd", summerar Lund...
Fyra olympiska guldmedaljörer åker Nattvasan på fredag: Marcus Hellner, Gunde Svan, Anna Jönsson Haag och Fredrik Lindström. FOTO: Vasaloppet.

Olympisk guldglans över Nattvasan

På fredag natt körs Nattvasan 90 för fjärde året och Nattvasan 45 för andra året – en magiskt nattlig skidfärd i fäders spår! Bland de drygt 2 200 anmälda finns även fyra olympiska guldmedaljörer. – ...