Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Alliansloppet blir en del av Visma Ski Classics nya Challengers-koncept. FOTO: Alliansloppet.
Alliansloppet blir en del av Visma Ski Classics nya Challengers-koncept. FOTO: Alliansloppet.

Alliansloppet blir Challenger-event

Alliansloppet i Trollhättan är världens största rullskidlopp som samlade runt 1300 deltagare 2018.
Nu blir Alliansloppet en del av Visma Ski Classics nya Challengers-koncept.

Alliansloppet samlar alltid många av världens bästa långdistansskidåkare och även starka världscupåkare. Den relativt enkla banan passar också perfekt till nybörjare och motionärer för att delta i som första rullskidlopp. Evenemanget var också den det förstaseedningsloppet på rullskidor till Vasaloppet.

– Vi är stolta över att kunna meddela Alliansloppet som en del av Visma Ski Classics Challengers. Många av våra teamåkare och även motionärer åker årligen Alliansloppet, vilket gör det väldigt naturligt att välkomna detta stora evenemang som en del av Visma Ski Classics-världen. Vi ser fram emot att göra långloppsskidåkning till en åretruntsport, säger David Nilsson, VD Visma Ski Classics.

– Alliansloppet, som världens största rullskidlopp, välkomnar varmt Visma Ski Classics till Trollhättan. Vinter- och sommarsäsongen möts äntligen! Säger Magnus Larsson från Alliansloppet.

– Vi talade för flera år sedan med David Nilsson om att ha ett rullskidlopp som en del av Visma Ski Classics och det känns perfekt att se detta bli verklighet. Alliansloppet har varit en föregångare och arbetat hårt för att erbjuda största möjliga synlighet och exponering för långloppsåkare på sommaren. Marknadsföringen av längdåkning är mycket viktigt för en sport som för länge varit begränsad till en säsong, fortsätter Magnus Larsson.

Läs mer om Alliansloppet på www.alliansloppet.se

 

Siste nyheter

TFV-instruktörerna Johan Gustafsson och Johan Myhr hade tredje och bästa tid på Öppet spår måndag.

Johan Myhr snabbast på Öppet spår måndag

Deltagarna på Öppet spår måndag bjöds på solsken och överlag härliga förhållanden. Snabbast för dagen var Johan Myhr, Bravura Sports Club med 4.19,42. Närmast där bakom följde Johan Eriksson, AB Karl ...
Tvåan Hans Christer Holund, segraren Pål Golberg och trean Simen Hegstad Krüger efter tre mil jaktstart som avslutade Ski Tour 2020. FOTO: Bildbyrån/Vegard Wivestad Grött.

Pål Golberg och Therese Johaug tog hem Ski Tour 2020

Therese Johaug defilerade hem seger i Ski Tour 2020 under den avslutande jaktstarten. Ebba Andersson blev fyra. I herrklassen imponerade Pål Golberg när han tog segern före fem landsmän. Alexander Bo...