Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Under måndag och tisdag är det SM på rullskidor i Malmö. Tävlingarna sänds i SVT. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Under måndag och tisdag är det SM på rullskidor i Malmö. Tävlingarna sänds i SVT. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

SM på rullskidor i Malmö direkt i SVT

Idag är det dags för SM på rullskidor i Malmö. Tävlingarna är en del av SM-veckan sommar.
Alla tävlingarna, utom sprintprologen, kommer att direktsändas i SVT 1 och på SVT play.

Tävlingarna avgörs på en kort och teknisk citybana i centrala Malmö 1-2 juli och på banan blir det även SM-tävlingar i cykel som varvas med rullskidstävlingarna.

Intresset att delta är stort, omkring 60 åkare per tävlingsdag i de bägge klasserna, en ökning från tidigare år, kommer till start.

På måndagen den 1 juli står masstart distans på programmet, damerna åker 15 kilometer och herrarna 20 kilometer. Herrarna startar 14.40 och damernas start är 16.40.

Tisdag 2 juli är det sprint som ska avgöras. Upplägget är det samma som på vintern med prolog och finalpass. Prologen startar 11.30 och finalpasset börjar 13.50. Tävlingarna kommer varvas med SM i kortbana i cykel.

Alla tävlingarna, utom sprintprologen, kommer att direktsändas i SVT 1 och på SVT play.

Det kommer bli en härlig blandning av den nationella eliten i längd- och rullskidor, åkarna i rullskidlandslaget och ett antal åkare från skidförbundets träningsgrupper A-laget, Team Bauhaus och utvecklingslaget kommer till start. Kampen om SM-medaljerna kommer bli riktigt hård med andra ord.

Officiella anmälningslistor SM rullskidor Malmö

Regerande mästare från förra året när SM avgjordes under SM-veckan i Helsingborg är Linn Sömskar, IFK Umeå och Tobias Westman, Göteborgs skidklubb. Bägge vann dubbelt förra året och det kommer bli intressant att se vad de kan göra i år när det är fler åkare från träningsgrupperna på plats och större startfält i bägge tävlingarna.

En annan parameter som skiljer från förra året är att tävlingarna i Malmö kommer genomföras med låneskidor från Swenor som delas ut till åkarna. Skidorna kommer ha långsamma hjul, så kallat rullmotstånd 2, vilket gör att det blir andra förhållanden än när man åker med mer lättrullade tävlingshjul.

Resultat SM rullskidor Helsingborg 2018

Mer information om tävlingarna finns på www.smrullskidor.se

Mer information om RF:s SM-vecka finns på www.smveckan.se

 

Siste nyheter

Oskar Kardin vann Grönklitt Hill Race sex sekunder före Calle Halfvarsson. FOTO: Marcus Laggar.

Kardin tätt före Halfvarsson - Britta klar vinnare

Grönklitt Hill Race, som avgjordes i regnrusk på lördagsmorgonen, såg Oskar Kardin och Britta Johansson Norgren som segrare. I herrklassen var ett åtta åkare med till avgörandet upp till Toppstugan i...
petter_podcast

Podcast med Vasaloppsvinnaren Petter Eliassen

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics poddcast, Livigno2Levi, intervjuas Vasaloppsvinnaren Petter Eliassen. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar. I intervjun berättar Petter bland ann...