Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Tillsammans med svenska HESTRA lanserar Johannes Hösflot Kläbo sin egen handske. FOTO: HESTRA.
Tillsammans med svenska HESTRA lanserar Johannes Hösflot Kläbo sin egen handske. FOTO: HESTRA.

Johannes Hösflot Kläbo lanserar egen HESTRA-handske

Johannes Hösflot Kläbo debuterade i världscupen redan som 19-åring och har trots sin unga ålder har han vunnit både OS-guld och VM-guld samt tagit flertalet världscupssegrar.
Nu lanserar Kläbo sin egen handskmodell tillsammans med HESTRA-handsken.

Under 2017 inledde Kläbo  samarbetet med HESTRA och har sedan dess flertalet gånger uppmärksammats för sina färgstarka rosa handskar. Nu har Johannes varit med och utvecklat sin alldeles egna handskmodell – Klæbo Pro Model (37190).

”Jeg har brukt Hestra hansker i flere år og er svært glad for å ha de med på laget. Jeg søker kvalitet i alle detaljene og Hestra er med på å gi meg topp kvalitet på hanskene mine. Hestra er en familiebedrift med lange tradisjoner og de er opptatt av alle de små detaljene for å få best mulig produkt, akkurat som meg. Når jeg konkurrerer liker jeg å bruke tynne hansker som passer perfekt til hånden min, som gir meg et godt stav- grep og som er myke og behagelige. Det hjelper Hestra meg med”, säger Kläbo.

Klæbo Pro Model är en stilren längdhandske med noga utvalda material för att skydda händerna mot vind, väta och skav. Handsken är tillverkad i vindtät och ventilerande Lycraväv på ovanhand och slitstark stretch- polyester i innerhand. Fodrad med vindtät och ventilerande GORE-TEX INFINIUMTM WINDSTOPPER®. Modellen är designad med en kortare mudd för enklare användning ihop med pulsklocka. Handsken kommer i en svart färgställning med Johannes egen signatur i rosa.

Utöver Johannes helt egna handskmodell, tillkommer även den nya färgställningen 100930 (svart-rosa) till Hestras tunnare tävlingsmodell Ergo Grip Race Cut (39820). Den nya färgställningen blir Johannes Hösflot Kläbos nya tävlingshandske.

Både modellerna kommer finnas tillgängliga i välsorterade sportbutiker samt på hestragloves.com från och med mitten av oktober 2019.

Klæbo Pro Model. FOTO: HESTRA.Klæbo Pro Model. FOTO: HESTRA.

Ergo Grip Race Cut. FOTO: HESTRA.Ergo Grip Race Cut. FOTO: HESTRA.

Familjeföretaget HESTRA / Martin Magnusson & Co grundades 1936 i småländska Hestra. Företaget drivs av tredje och fjärde generationen Magnusson och är idag ett av de internationellt ledande handskvarumärkena inom skidåkning, friluftsliv, mode och yrke. Design och utveckling sker på huvudkontoret i Hestra. Tillverkning sker i egna fabriker i Ungern, Vietnam och Kina vilket medför god kontroll över produktionskedjan och en högkvalitativ slutprodukt. Årligen tillverkar HESTRA-handsken ca 2 miljoner par handskar och har 400 årsanställda. HESTRA-handsken är verksam i över 30 länder med dotterbolag i USA, Tyskland, Ungern, Norge samt Vietnam.

 

Siste nyheter

Klas Nilsson vann 7-mila precis som förra året. Bilden är från i fjolårets seger. FOTO: 7-mila. 

Klas Nilsson och Ida Dahl vann 7-mila

Det blev solklara segrare i både herr- och damklassen på 7-mila mellan Vindeln och Robertsfors. Klas Nilsson, Skellefteå XC/Team Igne och Ida Dahl, IFK Mora SK/Team Ramudden heter vinnarna i 50:e lopp...
startflytt

Startplatsen för Vasaloppet 45 och Nattvasan 45 flyttas

På grund av rådande väderförhållanden och bristen på snö i Vasaloppsarenan har Vasaloppet tagit beslutet att flytta starten för två av vinterveckans lopp. Det är Vasaloppet 45 (f d Halvvasan) och Natt...
Ebba Andersson kämpade mot Heidi Weng och Ingvild Flugstad Östberg men fick ge sig på upploppet och blev fyra. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Ny fjärdeplats för Ebba Andersson bakom tre norskor

Det blev en ny fjärdeplats för Ebba Andersson på den andra etappen av Ski Tour 2020 i Östersund. Therese Johaug utökade sin ledning och vann knappa minuten före trion Heidi Weng, Ingvild Flugstad Östb...