Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Maja Dahlqvist blev åtta på masstartsloppet mellan Aure och Brekka. För Frida Karlsson slutade dagen med en krasch med trasiga rullskidor. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Maja Dahlqvist blev åtta på masstartsloppet mellan Aure och Brekka. För Frida Karlsson slutade dagen med en krasch med trasiga rullskidor. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Chervotkin och Bjornsen vann Aure till Brekka - Dahlqvist åtta, Karlsson kraschade

Toppidrettsveka i Norge fortsatte på fredagen med ett masstartslopp i fri stil från Aure till Brekka. Vinnare blev Alexey Chervotkin, Ryssland och Sadie Bjornsen, USA.
Maja Dahlqvist blev åtta och för Frida Karlsson slutade tävlingen med en krasch efter fel på lånerullskidorna.

Frida Karlsson var förstås en av favoriterna på damsidan men i en utförsbacke föll Frida på grund av något fel på rullskidorna. Alla åkare hade lånerullskidor och enligt uppgifter i norsk media var det fler som hade problem. Bland annat föll gårdagens segrare Alexander Bolshunov i hög fart.

Norska VG har pratat med Frida efter loppet:
– Jag blev förbannad. Jag kände tidigt att det var något fel men fortsatte att åka. Plötsligt släppte det ordentligt och jag åkte in i ett staket. Jag reste mig upp men det var för farligt att fortsätta, säger Frida till VG.
– Jag blev rädd för det var ganska hög fart och jag hade tur som landade mjukt, fortsätter Frida som klagat till arrangören;
– Jag har sagt att jag tycker det är riktigt dåligt. Att man måste låna rullskidor och sen är de dåliga när man lånar dem.

– Vi vet att flera åkare har haft stora problem med rullskidorna. Vi vet inte hur många det är men det är några som har brutit loppet. Vi ser på det på allvarligt på det här. Framför allt med tanke på åkarnas säkerhet, berättar Toppidrettsvekas chef Harald Fladseth för VG.

Damklassen slutade nu med seger för USA:s Sadie Bjornsen som knappt fem sekunder före italienskan Anna Comerella. Maja Dahlqvist åkte in som åtta dryga minuten bakom Bjornsen.

Alexey Chervotkin vann herrklassen fem sekunder före schweizaren Dario Cologna och med Norges Didrik Tönseth som trea ytterligare några sekunder bakom. William Poromaa försvarade ensam de svenska färgerna och slutade på 26:e plats knappt en och en halv minut bakom segraren.

Resultat
Damer
Herrar

 

Siste nyheter

Oskar Kardin vann Grönklitt Hill Race sex sekunder före Calle Halfvarsson. FOTO: Marcus Laggar.

Kardin tätt före Halfvarsson - Britta klar vinnare

Grönklitt Hill Race, som avgjordes i regnrusk på lördagsmorgonen, såg Oskar Kardin och Britta Johansson Norgren som segrare. I herrklassen var ett åtta åkare med till avgörandet upp till Toppstugan i...
petter_podcast

Podcast med Vasaloppsvinnaren Petter Eliassen

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics poddcast, Livigno2Levi, intervjuas Vasaloppsvinnaren Petter Eliassen. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar. I intervjun berättar Petter bland ann...