Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Stockholms rullskidsprint - Dagges Dubbel, avgjordes på lördagen och här ser vi samtliga segrare. FOTO: Nacka Värmdö SK.
Stockholms rullskidsprint - Dagges Dubbel, avgjordes på lördagen och här ser vi samtliga segrare. FOTO: Nacka Värmdö SK.

Hårda kamper på Stockholms rullskidsprint

Stockholms rullskidsprint, tillika öppet DM, har avgjordes på lördagen i södra Stockholm. Tävlingen går också under namnet Dagges Dubbel, efter skidledaren Dag ”Dagge” Svensson.
– Med Dagges Dubbel erbjuder vi en kompakt och annorlunda rullskidtävling för åkare i alla åldrar, säger tävlingsledaren Olof Ekberg från arrangerande Nacka Värmdö SK.

Del ett i tävlingen avgjordes i fri stil på sprintovalen vid Gubbängens IP och del två i ett backrace i klassisk stil vid närliggande Högdalstoppen.

– I år vände vi oss till flera skidgymnasier med inbjudan och glädjande nog skickade Mora skidgymnasium en minibuss med elever. Det var en upplevelse inte minst för de yngre i distriktet att få se de här åkarna tävla och med tanke på det växande skidintresset i Stockholm är det bra för skidgymnasier att göra lite PR för sina verksamheter, säger Olof Ekberg.

I flera klasser blev kampen om slutsegern hård. I D17-39 lyckades Erica Lavén, Täby IS, vinna före sin klubbkompis Tove Karlsson och i H17-39 var det en kamp till sista stavtag innan Johan Ekberg, Nacka Värmdö Skidklubb lyckades pressa sig förbi Truls Gisselman, Rehns BK.

Övriga klassegrare: Alva Widegren, Mälarö SOK i D 13-14, Noomi Zeffer, Mälarö SOK i D 9-10, Erik Nederheim, Täby IS SK i H 13-14, Lars Martinsson, Nacka Värmdö SK i H 40 och Gustav Eggöy, Huddinge SK i H 9-10.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Klas Nilsson vann 7-mila precis som förra året. Bilden är från i fjolårets seger. FOTO: 7-mila. 

Klas Nilsson och Ida Dahl vann 7-mila

Det blev solklara segrare i både herr- och damklassen på 7-mila mellan Vindeln och Robertsfors. Klas Nilsson, Skellefteå XC/Team Igne och Ida Dahl, IFK Mora SK/Team Ramudden heter vinnarna i 50:e lopp...
startflytt

Startplatsen för Vasaloppet 45 och Nattvasan 45 flyttas

På grund av rådande väderförhållanden och bristen på snö i Vasaloppsarenan har Vasaloppet tagit beslutet att flytta starten för två av vinterveckans lopp. Det är Vasaloppet 45 (f d Halvvasan) och Natt...
Ebba Andersson kämpade mot Heidi Weng och Ingvild Flugstad Östberg men fick ge sig på upploppet och blev fyra. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Ny fjärdeplats för Ebba Andersson bakom tre norskor

Det blev en ny fjärdeplats för Ebba Andersson på den andra etappen av Ski Tour 2020 i Östersund. Therese Johaug utökade sin ledning och vann knappa minuten före trion Heidi Weng, Ingvild Flugstad Östb...