Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Therese Johaug vann idag norska mästerskapen i terränglöpning i överlägsen stil hemma i Oslo. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Therese Johaug vann idag norska mästerskapen i terränglöpning i överlägsen stil hemma i Oslo. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Imponerande löpning av Johaug och Tönseth

Att både Therese Johaug och Didrik Tönseth är starka löpare är välkänt. Idag befäste duon detta när Therese tog guld och Didrik tog silver på norska mästerskapen i terränglöpning. Tönseth som var i ryggen på Henrik Ingebrigsten hela vägen till mållinjen.

Therese Johaug vann hela 29 sekunder före regerande mästaren Sigrid Jervel Våg. Johaug gick loss från Jervel Våg och övriga fältet redan efter en av de sex kilometerna.

– Det var riktigt kul att springa idag. Det var en fantastisk atmosfär efter banan, nästan som att åka ett lopp i Holmenkollen, sa Johaug efter loppet enligt norska nyhetsbyrån NTB.

NM-tävlingen avgjordes i Frognerparken i Oslo.

Efter loppet flaggade Therese för att det kan bli start på 10 000 meter vid EM i Paris nästa sommar. I början av augusti vann Johaug NM på 10 000 meter på tiden 32.20,87.

I herrklassen som sprang 10 kilometer visade Didrik Tönseth fantastiskt fin löpform när han som ensam löpare kunde följa Henrik Ingebrigtsen i ryggen hela loppet. I mål var han bara  sex sekunder efter den äldsta brodern Ingebrigtsen, som för övrigt kom direkt från Wien där han i går var en av hararna när kenyanen Eliud Kipchoge sprang maraton under två timmar.

– Utför körde allt jag kunde. Det slog så hårt i benen att jag inte kännde av dom när det sen gick uppför igen. Det var ovanligt, berättade silvervinnaren Tönseth för NTB.

Didrik var dock mycket nöjd med att inte ha slagits av Henrik Ingebrigtsen med mer än några få sekunder.

Resultat från NM terränglöpning finns här.

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...