Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Moa Lundgren knep ett silver på Terräng-SM hemma i Umeå i helgen. Här är Moa vid SM-tävlingarna i Bruksvallarna i våras. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Moa Lundgren knep ett silver på Terräng-SM hemma i Umeå i helgen. Här är Moa vid SM-tävlingarna i Bruksvallarna i våras. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Silver på Terrräng-SM för Moa Lundgren

Moa Lundgren, IFK Umeå är den svenska motsvarigheten till Therese Johaug och Didrik Tönseth när det gäller att imponera i ''fel'' sport.
På hemmaplan i Umeå blev Moa tvåa på Terräng-SM över 10 kilometer. Hon tog därmed sin första individuella SM-medalj som senior och den kom alltså inte med skidor på fötterna.

Tävlingen avgjordes på gräsunderlag som var blött efter ett lättare snöfall. Fem varv på en tvåkilometers bana.
Moa satte färg på loppet genom att direkt från start gå upp i täten och hålla ett högt tempo. Hennes taktik att inte bjuda in för många i loppet lyckades bra.

Den enda som kunde följa Moa var Samrawit Mengsteab från Hälle IF i Göteborg som också var den som tog hem guldet. Hon gick upp i täten efter fyra kilometer och höll sedan den positionen in i mål. Segermarginalen blev åtta sekunder. Samrawit Mengsteab vann för övrigt 5 000 meter på Finnkampen i år och är sverigetvåa på 10 000 meter på bana.Trea blev Sara Holmgren, Örgryte, 27 sekunder efter Lundgren.

Placeringar på Terräng-SM värderas högt när laget till nordiska mästerskapen i terräng tas ut i veckan, men när den tävlingen avgörs i november har Moa Lundgren siktet helt inställt på den kommande skidsäsongen.

Resultat från Terräng-SM finns här.

Siste nyheter

Oskar Kardin ser ut att missa årets Vasalopp på grund av hjärnskakning. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Hjärnskakning kan stoppa Kardin från Vasaloppet

I fjol var Oskar Kardin, Östersunds SK:s och Team Ragde Eiendom, nia och bäste svensk på Vasaloppet och i senaste Visma Ski Classics-loppet, Jizerska, var han tvåa. Nu kan dock Kardin missa årets Vas...
Isabel Salén och Markus Lundholm fick kliva upp på pallen på dagens världscuplopp i skidorientering. FOTO: Svenska orienteringsförbundet.

Sköna kvitton för Isabel Salén och Markus Lundholm

Isabel Salén och Markus Lundholm slutade tvåa respektive trea i tisdagens världscuplopp i skidorientering, en medeldistans med masstart. "Fantastiskt", säger Salén. "Jag är jättenöjd", summerar Lund...
Fyra olympiska guldmedaljörer åker Nattvasan på fredag: Marcus Hellner, Gunde Svan, Anna Jönsson Haag och Fredrik Lindström. FOTO: Vasaloppet.

Olympisk guldglans över Nattvasan

På fredag natt körs Nattvasan 90 för fjärde året och Nattvasan 45 för andra året – en magiskt nattlig skidfärd i fäders spår! Bland de drygt 2 200 anmälda finns även fyra olympiska guldmedaljörer. – ...