Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Alla på snö har hittills aktiverat fler än 320 000 barn. 6 november kommer 1 200 fjärdeklassare till Skidome, Göteborg. FOTO: Ulf Palm.
Alla på snö har hittills aktiverat fler än 320 000 barn. 6 november kommer 1 200 fjärdeklassare till Skidome, Göteborg. FOTO: Ulf Palm.

1 200 barn får pröva längdåkning i Skidome

Att fysisk aktivitet och bra koncentrationsförmåga hör ihop är allmänt konstaterat. I en allt mer stillasittande vardag vill Svenska skidförbundet genom kunskap och rörelse skapa ett livslångt intresse för snöaktiviteter.
Onsdag 6 november inspireras 1 200 fjärdeklassare till en mer aktiv fritid i Skidome, Göteborg.

För första gången någonsin kommer Svenska skidförbundets satsning "Alla på snö" genomföras i Skidome i Göteborg. Tack vare samarbetet mellan Skidome, Svenska skidförbundet och Göteborgs skidförbund får 1 200 fjärdeklassare möjlighet att kostnadsfritt pröva längdskidåkning.

– Äntligen genomför vi Alla på snö i Skidome där barnen får testa längdskidåkning. Vi hoppas såklart att det här slår väl ut och att vi kan genomförande liknande dagar varje år. Gör vi ett bra jobb så får vi förhoppningsvis många nya barn till våra föreningar, säger Lars Ander, Göteborgs skidförbund.

Och det verkar onekligen lovande. Intresset bland skolorna i Göteborg har varit enormt. Budskapet om Alla på snö på Skidome spreds snabbt via sociala medier. När bokningen öppnade den 5 september tog det mindre än tre timmar för samtliga 1 200 platser att bli fullbokade. Succe!

– Det är superhäftigt att vi kan genomföra detta arrangemang. Den stora efterfrågan på platser i alla kommuner, allra störst i Göteborg och Stockholm, visar att vi fyller ett stort behov och att vi faktiskt gör skillnad. Fler barn som rör på sig, fler barn som får testa våra sporter och fler barn i skidanläggningarna, säger Johan Linnaeus, ansvarig för Alla på snö på Svenska Skidförbundet.

Medverkande
Lärare och 100 barn från Torslandaskolan samt Skårsskolan
Lars Ander, styrelseledamot Göteborgs skidförbund
Johan Linnaeus, ansvarig för Alla på snö, Svenska skidförbundet
Linus Stridsman, event- och försäljningsansvarig Skidome

 

Siste nyheter

Klas Nilsson vann 7-mila precis som förra året. Bilden är från i fjolårets seger. FOTO: 7-mila. 

Klas Nilsson och Ida Dahl vann 7-mila

Det blev solklara segrare i både herr- och damklassen på 7-mila mellan Vindeln och Robertsfors. Klas Nilsson, Skellefteå XC/Team Igne och Ida Dahl, IFK Mora SK/Team Ramudden heter vinnarna i 50:e lopp...
startflytt

Startplatsen för Vasaloppet 45 och Nattvasan 45 flyttas

På grund av rådande väderförhållanden och bristen på snö i Vasaloppsarenan har Vasaloppet tagit beslutet att flytta starten för två av vinterveckans lopp. Det är Vasaloppet 45 (f d Halvvasan) och Natt...
Ebba Andersson kämpade mot Heidi Weng och Ingvild Flugstad Östberg men fick ge sig på upploppet och blev fyra. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Ny fjärdeplats för Ebba Andersson bakom tre norskor

Det blev en ny fjärdeplats för Ebba Andersson på den andra etappen av Ski Tour 2020 i Östersund. Therese Johaug utökade sin ledning och vann knappa minuten före trion Heidi Weng, Ingvild Flugstad Östb...