Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Oskar Kardin på väg mot seger i Gsiesertal Lauf i italienska Sydtyrolenvintern 2019. FOTO: Newpower.it.
Oskar Kardin på väg mot seger i Gsiesertal Lauf i italienska Sydtyrolen vintern 2019. FOTO: Newpower.it.

Redan över 1100 anmälda till Gsiesertal Lauf i Italien

Anmälningarna för 2020 års upplaga av Gsiesertal Lauf strömmar in i snabb takt. Mer än 1100 startnummer av totalt 2500 är redan bokade.
Gsiesertal Lauf är ett mycket naturskönt lopp i italienska Sydtyrolen som i fjol vanns av Oskar Kardin.

Gsiesertal Lauf har blivit en riktig klassiker och sedan loppet startade 1984 har man kunnat genomföra det varje år. I vintras vanns det klassiska loppet av Oskar Kardin, Östersunds SK/Team Ragde Eiendom.

Åkare från 40-talet länder brukar delta i tävlingarna. Det finns två distanser att välja på: 30 km och 42 km. På lördagen är det klassisk stil och på söndagen fristil.

Anmälan till loppen görs här.

Ett lopp för barn och ungdomar arrangeras också på lördagen för åldrarna 8 och 18 år. Det läser du mer om här.

En ny look för Gsiesertal Lauf
Under de senaste månaderna har man byggt om sin webbplats helt för att ge den en mer uppdaterad, användarvänlig känsla. Den nya hemsidan finns här.

Officiella broschyrer 2020 finns också nu - Den laddar du ner här.

Biathlon WCS Antholz 2020 möter Gsiesertal Lauf
Med tanke på att de två stora evenemangen kommer att äga rum på samma datum, erbjuder båda organisationerna gästerna gemensamma specialpriser. Ta reda på mer här.

36 år av Gsiesertal Lauf utan avbrott är ett unikt rekord. Och eftersom den 37:e upplagan definitivt kommer att avgöras i februari 2020 kommer snöproduktionen att börja i starten av november så att de första längdskidspåren kan öppna den 10 december.

Siste nyheter

Lina Korsgren anställer cykeltränaren Mattias Reck för att stå emot Marit Björgen på Vasaloppet. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Vasaloppssegraren Korsgren ska stoppa Björgen

Vasaloppssegrarinnan, Lina Korsgren, tar nu hjälp av Tour de France-tränare i kampen om att stoppa Marit Björgen från Vasaloppsseger. – Jag kommer anställa cykelproffstränaren, Mattias Reck, i Team R...
bild_grand_classics

Visma Ski Classics lanserar Grand Classics

Till säsong XI av Visma Ski Classics lanseras nu Grand Classics Grand Slam där följande fyra lopp ingår: Marcialonga, Jizerska Padesatka, Vasaloppet, och Birkenbeinerrennet. Ingen åkare har vunnit al...