Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Johanna Hagström var 14:e i prologen i Ruka och var en av sex svenskor som tog sig vidare. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.
Johanna Hagström var 14:e i prologen i Ruka och var en av sex svenskor som tog sig vidare. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Sex svenskor vidare efter prologen i Ruka

Sex av tio svenskor klarade kvalet med Stina Nilsson bäst placerad som tionde.
Johanna Hagström, Jonna Sundling, Emma Ribom, Evelina Settlin och Elina Rönnlund tog sig också vidare

Moa Lundgren, Charlotte Kalla, Maja Dahlqvist och Frida Karlsson klarade inte kvalet och får stå på sidan och se de andra tjejerna i finalomgångarna. Det handlade om en, en och en halv sekund för de fyra åkarna.

På förhand hade nog de flesta trott att just de här tjejerna skulle klara kvalet och några av de andra skulle bomma. Starkt att mer orutinerade åkare på den här nivån som Emma Ribom och Elina Rönnlund gjorde ett så bra kval.

Italiens Lucia Scardoni och Greta Laurent överraskade med att bli etta och trea i kvalet. Starkt åkte också USA:s tjejer: Sadie Bjornsen tvåa och Sophie Caldwell fyra.

Svenskornas placeringar i prologen:

10. Stina Nilsson
14. Johanna Hagström
15. Jonna Sundling
16. Emma Ribom
19. Evelina Settlin
24. Elina Rönnlund

34. Moa Lundgren
35. Charlotte Kalla
39. Maja Dahlqvist
40. Frida Karlsson

Liveresultat finns här.

Finalomgångarna startar 12.30 och sänds i SVT.

Siste nyheter

På lördags är det dags för 32:a upplagan av Tjejvasan. I fjol vann Britta Johansson Norgren före Lina Korsgren. FOTO: Vasaloppet.

Fakta inför 32:a Tjejvasan på lördag

Till den 32:a Tjejvasan är hittills över 6 400 anmälda tjejer i åldrarna 16–82 år för att åka de tre milen mellan Oxberg och Mora. Starten för världens största skidlopp för tjejer går på lördag 22 feb...
Ebba Andersson är en av många starka åkare i Sveriges trupp till JVM och U23-VM i Oberwiesenthal, Tyskland. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Ebba i Sveriges trupp till JVM och U23-VM

Svenska Skidförbundet har tagit ut elva damer och tolv herrar som ska representera det svenska längdlandslaget under JVM och U23-VM i Oberwiesenthal, Tyskland, den 29/2 till 7/3. I U23-truppen finns ...
Tore Björseth Berdal jublar vid sin Vasaloppsseger i fjol. Nu presenteras intressanta siffror från den aktuella anmälningsstatistiken inför årets vintervecka. FOTO: Vasaloppet.

Statistik inför Vasaloppets vintervecka

I kväll tisdag klockan 24.00 stänger onlineanmälan till Vasaloppets vintervecka 2020. Därefter är det anmälan på plats som gäller, och det går utmärkt att anmäla sig ända fram till start. Här presente...