Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Johan Häggström var stark femma i sprintprologen i Ruka. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.
Johan Häggström var stark femma i sprintprologen i Ruka. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Fyra svenska herrar vidare efter prologen i Ruka

Kvartetten Johan Häggström, Teodor Peterson, Calle Halfvarsson och Oskar Svensson klarade sprintprologen i Ruka. Snabbast av dem var Piteå elit-åkaren Häggström som hade femte kvaltid.

Snabbast i kvalet var programenligt Johannes Hösflot Kläbo en och en halv sekund före landsmannen Erik Valnes. Sedan följde Federico Pellegrino och Pål Golberg innan Johan Häggström som femma.

Teodor Peterson var 20:e, Calle Halfvarsson 22:a och Oskar Svensson levde riktigt farligt när han tog sig vidare som 30:e och sista åkare.

Gällivarevinnaren Olle Jonsson slutade på 45:e plats och hade runt två och en halv sekund upp till Oskar Svensson på sista kvalplatsen. Trion Björn Sandström, Axel Ekström och Jens Burman var inte förväntade att gå vidare och laddar nu om för distansloppen.

Svenskarnas placeringar i prologen:

5. Johan Häggström
20. Teodor Peterson
22. Calle Halfvarsson
30. Oskar Svensson

45. Olle Jonsson
64. Axel Ekström
68. Jens Burman
71. Björn Sandström

Liveresultat finns här.

Finalomgångarna startar 12.30 och sänds i SVT.

Siste nyheter

På lördags är det dags för 32:a upplagan av Tjejvasan. I fjol vann Britta Johansson Norgren före Lina Korsgren. FOTO: Vasaloppet.

Fakta inför 32:a Tjejvasan på lördag

Till den 32:a Tjejvasan är hittills över 6 400 anmälda tjejer i åldrarna 16–82 år för att åka de tre milen mellan Oxberg och Mora. Starten för världens största skidlopp för tjejer går på lördag 22 feb...
Ebba Andersson är en av många starka åkare i Sveriges trupp till JVM och U23-VM i Oberwiesenthal, Tyskland. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Ebba i Sveriges trupp till JVM och U23-VM

Svenska Skidförbundet har tagit ut elva damer och tolv herrar som ska representera det svenska längdlandslaget under JVM och U23-VM i Oberwiesenthal, Tyskland, den 29/2 till 7/3. I U23-truppen finns ...
Tore Björseth Berdal jublar vid sin Vasaloppsseger i fjol. Nu presenteras intressanta siffror från den aktuella anmälningsstatistiken inför årets vintervecka. FOTO: Vasaloppet.

Statistik inför Vasaloppets vintervecka

I kväll tisdag klockan 24.00 stänger onlineanmälan till Vasaloppets vintervecka 2020. Därefter är det anmälan på plats som gäller, och det går utmärkt att anmäla sig ända fram till start. Här presente...