Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Oskar Svensson i mål som sexa på sprintfinalen i Ruka. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.
Oskar Svensson i mål som sexa på sprintfinalen i Ruka. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Kläbo överlägsen - Oskar Svensson sexa

Johannes Hösflot Kläbo var helt överlägsen i sprintfinalen i Ruka. När han sprang uppför sista backen på sitt karakteristiska sätt kunde ingen följa.
Oskar Svensson tog sig till final som Lucky Loser och väl där blev han sexa. En bra start på världscupsäsongen för Oskar efter knäskadan i Gällivare förra helgen.
– Jag känner mig väldigt nöjd ändå, men aldrig kul att inte orka en final, kommenterade Oskar för SVT Sport.

Fyra svenska herrar klarade kvalet, ett bra besked.

Oskar Svensson var 30:e man i prologen men visade i kvarten att han skulle bli att räkna med när han var tvåa bakom Kläbo där. Han gick sedan vidare på tid som fyra i första semifinalen där Kläbo åter var snabbast.

I finalen fanns inte krafterna att utmana.

– Med tanke på att jag inte trodde jag kunde starta för två dagar sen så måste jag ändå vara nöjd med dagen, sa Svensson till SVT Sport.

Johan Häggström fick också en bra start på säsongen. Han var femma i prologen och sen tvåa i kvarten och trea i semifinalen bakom fransmannen Richard Jouve.

– Riktigt kul. Sjukt bra säsongsstart, sa Häggström till SVT Sport.

– Jag visste att det skulle avgöras slutet och det kändes bra. Hade jag klarat att hålla i lite bättre kanske jag klarat fransmannen på upploppet, fortsatte Piteå elit-åkaren Häggström.

Johan Häggström fick en bra start på minitouren. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.Johan Häggström fick en bra start på minitouren. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Närmast bakom Häggström i semifinalen var Calle Halfvarsson och Teodor Peterson. Stabil start på säsongen för Sågmyra SK-duon med andra ord

Kläbo kommenterade sin överlägsna seger så här:

– Det verkar fungera rätt så bra. Det är en fantastisk start på säsongen.

Topptrion Pål Golberg, Johannes Hösflot Kläbo och Richard Jouve. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.Topptrion Pål Golberg, Johannes Hösflot Kläbo och Richard Jouve. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Resultat finns här.

Ställning i minitouren.

Svenskarnas placeringar:

6. Oskar Svensson
7. Johan Häggström
8. Calle Halfvarsson
9. Teodor Peterson

45. Olof Jonsson
64. Axel Ekström
68. Jens Burman
71. Björn Sandström

 

Siste nyheter

På lördags är det dags för 32:a upplagan av Tjejvasan. I fjol vann Britta Johansson Norgren före Lina Korsgren. FOTO: Vasaloppet.

Fakta inför 32:a Tjejvasan på lördag

Till den 32:a Tjejvasan är hittills över 6 400 anmälda tjejer i åldrarna 16–82 år för att åka de tre milen mellan Oxberg och Mora. Starten för världens största skidlopp för tjejer går på lördag 22 feb...
Ebba Andersson är en av många starka åkare i Sveriges trupp till JVM och U23-VM i Oberwiesenthal, Tyskland. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Ebba i Sveriges trupp till JVM och U23-VM

Svenska Skidförbundet har tagit ut elva damer och tolv herrar som ska representera det svenska längdlandslaget under JVM och U23-VM i Oberwiesenthal, Tyskland, den 29/2 till 7/3. I U23-truppen finns ...
Tore Björseth Berdal jublar vid sin Vasaloppsseger i fjol. Nu presenteras intressanta siffror från den aktuella anmälningsstatistiken inför årets vintervecka. FOTO: Vasaloppet.

Statistik inför Vasaloppets vintervecka

I kväll tisdag klockan 24.00 stänger onlineanmälan till Vasaloppets vintervecka 2020. Därefter är det anmälan på plats som gäller, och det går utmärkt att anmäla sig ända fram till start. Här presente...