Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
På lördag är det dags för tredje deltävlingen i Visma Ski Classics - La Venosta i italienska Sydtyrolen. FOTO: Visma Ski Classics.
På lördag är det dags för tredje deltävlingen i Visma Ski Classics - La Venosta i italienska Sydtyrolen. FOTO: Visma Ski Classics.

Dags för La Venosta - nytt lopp i Visma Ski Classics

På lördag är det dags för tredje deltävlingen i Visma Ski Classics säsong tio. La Venosta i Italien är ett helt nytt lopp i långloppsserien. Herrarnas lopp startar 08.30 och damernas 10.15. Tävlingen sänds på kanal 9 med start 08.20. Med Lager 157 Ski Team:s Britta Johansson Norgren och Emil Persson i totalledning och många andra svenska åkare långt fram efter premiärhelgen blir tävlingen mycket intressant ur svensk synvinkel.

Efter prologhelgen i Livigno toppar Emil Persson herrklassen före Morten Eide Pedersen, Team Kaffebryggeriet och Stian Hoelgard, Team Koteng. Vi har svenskt på plats fyra, sju och tio också. Lager 157:s Marcus Johansson och Andreas Holmberg är fyra och sjua och Team Ragde Eiendoms Oskar Kardin är delad tia.

I ungdomstävlingen bland killarna är det dubbelt svenskt. Emil Persson leder före Max Novak, Team Ramudden. Max i sin tur toppar spurtpristävlingen. Andreas Holmberg leder bergspristävlingen.

Britta Johansson Norgren leder totalcupen, sprinttävlingen och bergspristävlingen. I sprinttävlingen följs hon närmast av Team Ramuddens Jenny Larsson och Lina Korsgren. I ungdomstävlingen är Ida Dahl, Team Ramudden, tvåa och Jenny Larsson fyra och Julia Angelsiöö, Team Serneke, är på femte plats.

Lagtävlingen leder Lager 157 Ski Team före Team Koteng, Team Ragde Eiendom och Team Ramudden.

Komplett ställning i Visma Ski Classics hittar du här.

Det 34 kilometer långa La Venosta blir trots att det inte är så långt en utmaning för åkarna då loppet går på hög höjd och högsta punkter är nära 2 000 meter över havet.
Loppet går i Vallelungadalen i Sydtyrolen som ligger nära gränsen till Schweiz och Österrike. Dalen har alltid erbjudit längdskidspår, men de här är första året som regionen är värd för ett långlopp.

Loppet körs över fyra varv och starten är på cirka 1 850 meter över havet och högsta punkten är som sagt nära 2 000 meter över havet vid Melago Alm. Den passeringen kommer också vara  punkter för loppet två bergspris.

Tävlingen sänds på kanal 9 med start 08.20. Roberto Vacchi och Oskar Svärd kommenterar.

LOPPINFORMATION
PLATS: Venostadalen, Italien
DATUM: Lördag 14 december 2019
STARTTID: Herrar 08.30, damer 10.15
DISTANS: 34 km, klassisk teknik
AKTIVA ÅR: Första upplagan 2019
VISMA SKI CLASSICS CLIMBS: Melago Alm - 12 km, Melago Alm - 22 km

Mer info på: vismaskiclassics.com

Siste nyheter

Anders Byström blir ny landslagschef för de svenska längdåkarna och och lämnar rollen i skidskytteförbundet. FOTO: Johan Trygg.

Anders Byström blir ny landslagschef

Efter ett år som landslagschef för svenska skidskytteförbundet och flera år som tränare på elitnivå i både Sverige och Norge kommer Anders Byström nu tillbaka till Svenska Skidförbundet. Där ska han a...