Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Hanna Öberg på pallen i Hochfilzen tillsammans med segraren Tiril Eckhoff och trean Ingrid Landmark Tandrevold. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Jasmin Walter.
Hanna Öberg på pallen i Hochfilzen tillsammans med segraren Tiril Eckhoff och trean Ingrid Landmark Tandrevold. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Jasmin Walter.

Hanna Öberg tvåa i Hochfilzen

Från startposition fem klättrade Hanna Öberg till andra plats på jaktstarten i Hochfilzen, Österrike. Vann gjorde Norges Tiril Eckhoff.
– Jag känner att den här veckan har varit ett steg i rätt riktning sett till prestation och form, kommenterade Hanna för SVT Sport.

Öberg sköt två bom men den räckte ändå hela vägen till pallen. På sista skyttet satte Hanna alla skott, på bara 19 sekunder. Det gav henne andra position ut på slutrundan med lite drygt tio sekunders marginal ner till norska Ingrid Tandrevold på tredje plats.

– Jag spanade lite mot storskärmen och såg att jag hade tio sekunder till Ingrid, då kändes det bra, sa Öberg till SVT Sport.

I mål var hon 14 sekunder före Tandrevold och 25,8 sekunder efter segrande Tirill Eckhoff, Norge, som sköt fullt.

De andra svenska tjejer klättrade i listan under jaktstarten: Linn Persson tog en plats till 20:e, Elvira Öberg gick från 27:e till 23:e, Mona Brorsson plockade från 29:e till 16:e och Elisabeth Högberg klev upp från 48:e till 42:a plats.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Det blir säkerligen flera tuffa intervaller på rullskidbanan i Torsby framöver, precis som under senaste lägret. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget stannar i Sverige i höst

En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Fler dagar i Torsby kommer...
Oskar Svensson ser fram emot vintern och VM i Oberstdorf. Den klassiska sprintbanan passar honom som hand i handske. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nu är Oskar Svensson på rätt spår igen

Oskar Svensson är en av de mest lovande svenska längdåkarna. De 24-årige Falun Borlänge-åkaren spåddes en lysande framtid efter sitt JVM-silver i sprint 2014 men sedan har inte allt gått på räls. Glö...
vl_trippeln_20

Över 560 deltagare siktar på Vasaloppstrippeln

Att skida, cykla eller springa Vasaloppet är en utmaning i sig. Att göra alla tre lopp under ett och samma kalenderår – det som kallas Vasaloppstrippeln – är en bragd! Med nyheten Vasaloppstrippeln 30...