Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
En ledsen Stina Nilsson tvingas bryta Tour de Ski på grund av skada. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.
En ledsen Stina Nilsson tvingas bryta Tour de Ski på grund av skada. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.

Stina Nilsson tvingas avbryta touren direkt

Stina Nilsson tvingas avbryta Tour de Ski efter dagens inledande etapp.
– Hon säger att hon inte kan göra sig själv rättvisa. Då är det inte så mycket att göra, berättar landslagets damtränare Magnus Ingesson för SVT Sport.

– Hon har ont på sidan och upp emot armhålan. Hon har haft ont i någon vecka och det funkar inte. Hon har fått behandling och verkligen försökt, men det går inte, på den här nivån måste du vara helt fräsch för att kunna hävda sig, kommenterar Ingesson vidare till SVT Sport.

Stina fick en spricka i revbenet efter att ha ramlat under löpning på en träningsrunda i höstas. Efter förra helgens tävlingar i Planica fick Stina rejält ont i igen.

– Jag fick ganska mycket känningar efter Planica som jag försökt parera, kommenterade Stina för SVT Sport efter dagens lopp,

Stina missade också den svenska säsongspremiären i Gällivare på grund av en axelskada. Men har sedan tävlat i världscupen. Nu tvingas hon bryta ett av vinterns huvudmål redan efter första dagen.

– Det handlar om en skada i en skuldra. Det är ett gemensamt beslut av medicinska teamet, tränare och även de som behandlat Stina för skadan tidigare, berättar landslagsläkaren Jan Wall för SportExpressen.

– Hon åker hem i morgon, fortsätter Wall.

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...