Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Alexander Bolshunov jublar som segrare av Tour de Ski 2019-2020. FOTO: Bildbyrån/Daniel Bergeld.
Alexander Bolshunov jublar som segrare av Tour de Ski 2019-2020. FOTO: Bildbyrån/Daniel Bergeld.

Hösflot Kläbo tappade - Bolshunov tog hem Tour de Ski

Alexander Bolshunov var starkast på slutetappen av Tour de Ski och passerade Johannes Hösflot Kläbo i sammandraget. Ryssen vann nu touren före sin landsman Sergey Ustiugov och med Kläbo som trea.
Jens Burman blev bäste svensk i totalen som tolva.

Snabbast på slutetappen var Kläbos landsmän Simen Hegstad Krüger och Sjur Röthe med totalvinnaren Bolshunov som trea. Kläbo var 21:a över mållinjen dryga en och en halv minut efter Krüger.

– Det känns underbart. Jag var rädd för att gå för hårt även under de sista metrarna av stigningen, berättade Bolshunov i segerintervjun.

Bästa svensk i touren blev Jens Burman som slutade 12:a i totalen och var elva i mål på dagens lopp.

Jens Burman blev bäst av de svenska herråkarna i Tour de Ski när han passerade Calle Halfvarsson på slutetappen. FOTO: Bildbyrån/Daniel Bergeld.Jens Burman blev bäst av de svenska herråkarna i Tour de Ski när han passerade Calle Halfvarsson på slutetappen. FOTO: Bildbyrån/Daniel Bergeld.

– Det är tufft. Konstant krigande, det känns. När man är ute är det inte så kul men på något sätt så skiter man i att det gör ont och kör ändå. Det är skönt efteråt, sammanfattade Burman för SVT Sport.

– Touren har inte varit mitt huvudmål i vinter. Jag siktar på Ski Tour 2020 och tremilen i Falun och femmilen i Holmenkollen, sa Jens vidare.

Johan Häggström var 29:e man på slutetappen och en sliten Calle Halfvarsson 31:a. I totalen blev Calle 15:e, Karl-Johan Westberg 30:e, Häggström 31:a och Oskar Svensson 39:a. Björn Sandström åkte inte sista etappen på grund av förkylning.

Resultat för sista etappen finns här.

Slutresultat i Tour de Ski finns här.

 

Siste nyheter

På lördags är det dags för 32:a upplagan av Tjejvasan. I fjol vann Britta Johansson Norgren före Lina Korsgren. FOTO: Vasaloppet.

Fakta inför 32:a Tjejvasan på lördag

Till den 32:a Tjejvasan är hittills över 6 400 anmälda tjejer i åldrarna 16–82 år för att åka de tre milen mellan Oxberg och Mora. Starten för världens största skidlopp för tjejer går på lördag 22 feb...
Ebba Andersson är en av många starka åkare i Sveriges trupp till JVM och U23-VM i Oberwiesenthal, Tyskland. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Ebba i Sveriges trupp till JVM och U23-VM

Svenska Skidförbundet har tagit ut elva damer och tolv herrar som ska representera det svenska längdlandslaget under JVM och U23-VM i Oberwiesenthal, Tyskland, den 29/2 till 7/3. I U23-truppen finns ...
Tore Björseth Berdal jublar vid sin Vasaloppsseger i fjol. Nu presenteras intressanta siffror från den aktuella anmälningsstatistiken inför årets vintervecka. FOTO: Vasaloppet.

Statistik inför Vasaloppets vintervecka

I kväll tisdag klockan 24.00 stänger onlineanmälan till Vasaloppets vintervecka 2020. Därefter är det anmälan på plats som gäller, och det går utmärkt att anmäla sig ända fram till start. Här presente...