Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Zebastian Modin gör långloppsdebut på Östersund Ski Marathon i helgen. Här är Zebastian tillsammans med sin ledsagare Jerry Ahrlin under träning i Torsby skidtunnel i somras. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Zebastian Modin gör långloppsdebut på Östersund Ski Marathon i helgen. Här är Zebastian tillsammans med sin ledsagare Jerry Ahrlin under träning i Torsby skidtunnel i somras. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Zebastian Modin gör långloppsdebut i Östersund

Ett av Zebastian Modins mål för säsongen är att genomföra Vasaloppet. Till helgen var hans plan att delta i Moraloppet men nu vänder han istället blicken mot hemmaplan. Tillsammans med Team Engcon ska han delta i långloppet Östersund Ski Marathon som arrangeras av hans klubb Östersunds SK. Med sina guider Jerry Ahrlin och Emil Jönsson blir detta hans första långlopp och en bra genomkörare på vägen mot Vasaloppet.

Zebastian Modin, paraskidåkaren som till vardags tävlar i världscupen, ingår från denna säsong i det nystartade långsloppsteamet Team Engcon. Med rutinerade åkare som Jerry Ahrlin, Laila Kveli, Nils Persson och Robin Bryntesson som teamkamrater får Zebastian bra stöttning för att kunna genomföra långlopp. Trots hans framgångsrika tävlingsbakgrund är denna typ av lopp något helt nytt för honom.

– Långlopp är något annorlunda då det är mer folk och finns större risk för strul efter banan. Min plan var att köra loppet på riktiga Vasaloppsbanan men med de senaste förändringarna  har även vi ändrat våra planer. Jag kommer istället fortsätta träna här hemma och köra tävling på banor som jag har tränat på i många år och känner mig trygg med. Loppet blir ändå något helt nytt för mig, säger Zebastian.

Östersunds SK är idag, förutom Zebastians hemmaklubb, en av de större skidklubbarna sett till antalet parasportare. Östersunds SK:s parasektion har idag sju åkare med antingen synnedsättning, intellektuell funktionsnedsättning eller rörelsenedsättning.

Sedan några år tillbaka är paraklasser en naturlig del när tävlingar arrangeras och klubben är också en part i arrangemang som Pre Games Special Olympics och World Para Nordic Ski Cup.

Östersund Ski Marathon genomförs på lördag den 18 januari vid Östersunds Skidstadion och det finns fyra distanser: 40 km, 16 km, 10 km och 6 km.

Mer info finns här:
http://www.oskskidor.com/tavling/ostersund-ski-marathon-2020

 

Siste nyheter

tommy_pod

Podcast med Tommy Höglund

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, intervjuas Vasaloppets sportchef Tommy Höglund. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.