Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Andreas Holmberg vann Östersund Ski Marathon i överlägsen stil. FOTO: Mikael Hedström.
Andreas Holmberg vann Östersund Ski Marathon i överlägsen stil. FOTO: Mikael Hedström.

Holmberg och Hallqvist vann Östersund Ski Marathon

Östersund Ski Marathon såg favoriterna Andreas Holmberg och Frida Hallqvist som vinnare. På grund av det milda vädret den senaste tiden så blev det ett varvlopp som genomfördes på banor med säker snö.

Loppet startade med ett mastervarv på 4 kilometer och seden åkte man på en bana på 6 kilometer. 320 var anmälda till dagens fyra distanser: 40 km, 16 km, 10 km och 6 km där det var långloppet som var det som lockade mest.

Långloppet på 40 km är seedningsgrundande för Vasaloppet men nytt för i år är att det ingår i det nya konceptet Ski Classics Challenger.
 
I långloppet så var det Andreas Holmberg, IFK Mora SK/Lager 157 Ski Team, som öppnade hårt och tog tidigt en ledning som sedan växte för varje varv runt banan och det slutade med en rejäl marginal på 3.43 minuter i mål.

Det blev däremot en kamp om de resterande pallplatserna där Johan Persson, Trillevallens Sportklubb/Team Ramudden knep andraplatsen före norrmannen Sivert Halfdan Bergan, Larvik Ski/Team Synnfjell.

I damklassen var det Frida Hallqvist, Åsarna IK, som visade styrka i backarna och åkte i mål 4.20 minuter före klubbkamraten Signe Rosenberg. Tredjeplatsen gick till Caroline Olsson, Trv FF.

Frida Hallqvist tog en storseger i damklassen. FOTO: Mikael Hedström.Frida Hallqvist tog en storseger i damklassen. FOTO: Mikael Hedström.
 
Zebastian Modins debut i långlopp blev minst sagt imponerande. Tillsammans med Jerry Ahrlin och Emil Jönsson, som alternerade som guide, så genomförde han loppet på under två timmar och blev 21:a.

Zebastian Modin tillsammans med sina ledsagare Emil Jönsson och Jerry Ahrlin. FOTO: Mikael Hedström.Zebastian Modin tillsammans med sina ledsagare Emil Jönsson och Jerry Ahrlin. FOTO: Mikael Hedström.
 
Distansen 16 kilometer blev en kamp mellan landslagsåkare. På startlinjen fanns Oskar Svensson, Falun Borlänge SK, Teodor Peterson, Sågmyra SK och comebackande Viktor Thorn, Ulricehamns IF. Trion följdes åt mest hela loppet  och det slutligen blev en strid mellan Oskar och Teodor. Oskar blev den slutliga vinnaren före Teodor och Viktor åkte in som trea.

Resultat finns här.
 
Topp sex i herrklassen. Fr.v. Johan Persson, Andreas Holmberg, Sivert Halfdan Bergan, Anton Elvseth, Olle Olsson-Bad och Erik Melin Söderström. FOTO: Mikael Hedström.
Topp sex i herrklassen. Fr.v. Johan Persson, Andreas Holmberg, Sivert Halfdan Bergan, Anton Elvseth, Olle Olsson-Bad och Erik Melin Söderström. FOTO: Mikael Hedström.

 

Siste nyheter

Oskar Kardin ser ut att missa årets Vasalopp på grund av hjärnskakning. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Hjärnskakning kan stoppa Kardin från Vasaloppet

I fjol var Oskar Kardin, Östersunds SK:s och Team Ragde Eiendom, nia och bäste svensk på Vasaloppet och i senaste Visma Ski Classics-loppet, Jizerska, var han tvåa. Nu kan dock Kardin missa årets Vas...
Isabel Salén och Markus Lundholm fick kliva upp på pallen på dagens världscuplopp i skidorientering. FOTO: Svenska orienteringsförbundet.

Sköna kvitton för Isabel Salén och Markus Lundholm

Isabel Salén och Markus Lundholm slutade tvåa respektive trea i tisdagens världscuplopp i skidorientering, en medeldistans med masstart. "Fantastiskt", säger Salén. "Jag är jättenöjd", summerar Lund...
Fyra olympiska guldmedaljörer åker Nattvasan på fredag: Marcus Hellner, Gunde Svan, Anna Jönsson Haag och Fredrik Lindström. FOTO: Vasaloppet.

Olympisk guldglans över Nattvasan

På fredag natt körs Nattvasan 90 för fjärde året och Nattvasan 45 för andra året – en magiskt nattlig skidfärd i fäders spår! Bland de drygt 2 200 anmälda finns även fyra olympiska guldmedaljörer. – ...