Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ingen kunde hota Alexander Bolshunov på jaktstarten i Nove Mesto, Tjeckien. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.
Ingen kunde hota Alexander Bolshunov på jaktstarten i Nove Mesto, Tjeckien. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.

Bolshunov defilerade till seger - Halfvarsson avancerade till 19:e

Alexander Bolshunov åkte hem segern i jaktstarten i Nove Mesto på ett övertygande sätt. Ingen kunde hota ryssen som vann drygt 45 sekunder före Johannes Hösflot Kläbo som vann en spurtstrid mot landsmännen Simen Hegstad Krüger och Sjur Röthe.
Calle Halfvarsson klättrade från 33:e till 19:e plats med sjunde åktid.

Bolshunov gick ut med ett försprång på 24 sekunder till Iivo Niskanen. Finländaren startade hårt men kunde inte närma sig ryssen. Istället blev Niskanen inplockad av Sjur Röthe, Johannes Hösflot Kläbo och Simen Hegstad Krüger.

Det var aldrig något snack om var segern skulle gå. Bolshunov åkte med lugn och pondus och med bra skidor mot en triumf med 46,7 sekunder ner till Kläbo. I spurten om andra och tredje plats var Kläbo fem tiondelar före Krüger och Röthe var ytterligare fem tiondelar efter på fjärde plats. Niskanen fick ge sig på slutet och var knappt tio sekunder efter Kläbo över mållinjen.

Calle Halfvarsson gjorde ett bra lopp från ett tungt utgångsläge som 33:a. I början åkte han jämnt med Bolshunov tidsmässigt men tappade sen lite fart men plockade åkare på åkare för att spurta in som 19:e precis för ryssen Chervotkin som gick ut som nia. Calle hade sjunde åktid i loppet.

– Det var ett helt okej lopp. Jag gjorde en bra sträcka. Jag var omotiverad innan men vände det till något positivt, sa Calle till SVT Sport.

Daniel Rickardsson avancerade tre platser från 25:e till 22:a med 13:e åktid. Ett klart steg framåt idag jämför med i går för Calle och Daniel.

För Jens Burman blev det en rejäl avåkning som förstörde hans avancemangsmöjligheter i loppet. Burman reste sig dock och såg oskadd ut och kunde sedan åka i mål som 34:a.

Junioren William Poromaa avancerade fyra platser och blev 40:e man. Fredrik Andersson gick från 53:e till 50:e och Jonas Eriksson från 62:a till 52:a.

Resultat finns här.

Dagens åktider finns här.

 

Siste nyheter

Oskar Kardin ser ut att missa årets Vasalopp på grund av hjärnskakning. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Hjärnskakning kan stoppa Kardin från Vasaloppet

I fjol var Oskar Kardin, Östersunds SK:s och Team Ragde Eiendom, nia och bäste svensk på Vasaloppet och i senaste Visma Ski Classics-loppet, Jizerska, var han tvåa. Nu kan dock Kardin missa årets Vas...
Isabel Salén och Markus Lundholm fick kliva upp på pallen på dagens världscuplopp i skidorientering. FOTO: Svenska orienteringsförbundet.

Sköna kvitton för Isabel Salén och Markus Lundholm

Isabel Salén och Markus Lundholm slutade tvåa respektive trea i tisdagens världscuplopp i skidorientering, en medeldistans med masstart. "Fantastiskt", säger Salén. "Jag är jättenöjd", summerar Lund...
Fyra olympiska guldmedaljörer åker Nattvasan på fredag: Marcus Hellner, Gunde Svan, Anna Jönsson Haag och Fredrik Lindström. FOTO: Vasaloppet.

Olympisk guldglans över Nattvasan

På fredag natt körs Nattvasan 90 för fjärde året och Nattvasan 45 för andra året – en magiskt nattlig skidfärd i fäders spår! Bland de drygt 2 200 anmälda finns även fyra olympiska guldmedaljörer. – ...