Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
7mila_logo

7-mila lottar ut 50 000 kr till en vinnare

Långloppet 7-mila är i vinter mer än ett skidlopp. I år är det även ett lotteri där en åkare kan vinna hela 50 000 kronor.
– Det är 50:e gången som 7-mila körs. Därför vill vi bjuda till och sätta knorr på loppet, säger John-Erik Sundh, spårchef, till Västerbottenskuriren.

Vilken åkare som helst som deltar kan vinna de 50 000 kronorna. Störst chans har de som åker hela sträckan, från Vindeln till Robertsfors, 75 kilometer. Alla deltagare får nämligen en lott för varje mil som man åker.

Lotten ingår i startavgiften och ger en lott per åkt mil. Startar man på 75 kilometer får man sju lotter och följaktligen fyra lotter om man åker 42 kilometer, två lotter när man genomför 24 kilometer och en lott vid start på 14 kilometer. Vinnaren kommer att dras efter siste åkare kommit i mål.

7-mila arrangeras söndagen 16 februari. På delar av sträckan är det fortfarande snöbrist men någon oro att det inte ska hinna komma tillräckligt med snö känner inte arrangörerna.

– Det finns en plan B. Att flytta målgången eller på annat sätt göra om sträckningen, men det är inget vi funderar på nu, säger John-Erik Sundh, till Västerbottenskuriren.

Läs mer om 7-mila här.

Siste nyheter

Oskar Kardin ser ut att missa årets Vasalopp på grund av hjärnskakning. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Hjärnskakning kan stoppa Kardin från Vasaloppet

I fjol var Oskar Kardin, Östersunds SK:s och Team Ragde Eiendom, nia och bäste svensk på Vasaloppet och i senaste Visma Ski Classics-loppet, Jizerska, var han tvåa. Nu kan dock Kardin missa årets Vas...
Isabel Salén och Markus Lundholm fick kliva upp på pallen på dagens världscuplopp i skidorientering. FOTO: Svenska orienteringsförbundet.

Sköna kvitton för Isabel Salén och Markus Lundholm

Isabel Salén och Markus Lundholm slutade tvåa respektive trea i tisdagens världscuplopp i skidorientering, en medeldistans med masstart. "Fantastiskt", säger Salén. "Jag är jättenöjd", summerar Lund...
Fyra olympiska guldmedaljörer åker Nattvasan på fredag: Marcus Hellner, Gunde Svan, Anna Jönsson Haag och Fredrik Lindström. FOTO: Vasaloppet.

Olympisk guldglans över Nattvasan

På fredag natt körs Nattvasan 90 för fjärde året och Nattvasan 45 för andra året – en magiskt nattlig skidfärd i fäders spår! Bland de drygt 2 200 anmälda finns även fyra olympiska guldmedaljörer. – ...