Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Borås GIF arrangerar nya sprinttävlingen GIF-Raketen på Tranemos konstsnöspår på lördag.
Borås GIF arrangerar nya sprinttävlingen GIF-Raketen på Tranemos konstsnöspår på lördag.

Borås GIF trotsar det milda vädret

Utebliven kyla och regn samt vind har gått hårt åt konstsnöanläggningarna i Sjuhärad i vinter. Men i Tranemo har man lyckats konservera den snö man producerat tidigare i vinter och igår natt fick man tillräckligt med minusgrader för att kunna producera ytterligare 1000 kubikmeter snö. Det gör att Borås GIF kan arrangera en nyinsatt skidtävling, GIF-Raketen, i Tranemo på lördag.

Intresset för skidåkning är stort trots det milda vädret och Borås GIF hoppas på cirka 150 startande ungdomar i alla åldersklasser. Jonas Peterson, ordförande i Borås GIF skidor, berättar att klubben haft fler barn och ungdomar i tävling i år än tidigare och att det då känns fantastiskt roligt att kunna arrangera ytterligare en tävling för alla skidsugna i regionen.

GIF-Raketen är en sprinttävling i klassisk stil vilket ger en spännande tävling där deltagarna möts i korta heat på en publikvänlig bana. Borås GIFs ambition är att skapa en härlig skidglädje och gemenskap för publik och deltagare.

Jonas Peterson betonar att man inte hade kunnat genomföra tävlingen utan Tranemo IF:s hjälp och betonar hur viktigt det är med samarbeten mellan skidklubbarna i distrikten för att tillsammans skapa ett ännu större intresse för skidåkning i regionen.

 

Siste nyheter

Oskar Kardin ser ut att missa årets Vasalopp på grund av hjärnskakning. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Hjärnskakning kan stoppa Kardin från Vasaloppet

I fjol var Oskar Kardin, Östersunds SK:s och Team Ragde Eiendom, nia och bäste svensk på Vasaloppet och i senaste Visma Ski Classics-loppet, Jizerska, var han tvåa. Nu kan dock Kardin missa årets Vas...
Isabel Salén och Markus Lundholm fick kliva upp på pallen på dagens världscuplopp i skidorientering. FOTO: Svenska orienteringsförbundet.

Sköna kvitton för Isabel Salén och Markus Lundholm

Isabel Salén och Markus Lundholm slutade tvåa respektive trea i tisdagens världscuplopp i skidorientering, en medeldistans med masstart. "Fantastiskt", säger Salén. "Jag är jättenöjd", summerar Lund...
Fyra olympiska guldmedaljörer åker Nattvasan på fredag: Marcus Hellner, Gunde Svan, Anna Jönsson Haag och Fredrik Lindström. FOTO: Vasaloppet.

Olympisk guldglans över Nattvasan

På fredag natt körs Nattvasan 90 för fjärde året och Nattvasan 45 för andra året – en magiskt nattlig skidfärd i fäders spår! Bland de drygt 2 200 anmälda finns även fyra olympiska guldmedaljörer. – ...