Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ebba Andersson blev fyra på skiathlonloppet i Oberstdorf, snubblande nära pallen. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.
Ebba Andersson blev fyra på skiathlonloppet i Oberstdorf, snubblande nära pallen. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.

Ebba Andersson snubblande nära pallen i Oberstdorf

Therese Johaug vann programenligt skiathlonloppet på för-VM i Oberstdorf, Tyskland. Johaug vann med 15 sekunder till trion Ingvild Flugstad Östberg, Teresa Stadlober och Ebba Andersson där Ebba fick ge sig knappt mot de andra två i spurten.
– Jag ville ta den där tredjeplatsen men jag får bita i det sura äpplet, sa Ebba till SVT Sport.

Johaug skapade en lucka redan på första varvet och där bakom var Ebba en av de jagande tillsammans med Östberg, Stadlober, Krista Pärmäkoski, Natalia Nepryaeva, Heidi Weng och Kerttu Niskanen.

Ebba tappade lite tid i skidbytet men åkte stark i inledningen av skejtdelen. På sista varvet så var det bara Ebba och österrikiskan Stadlober som kunde följa Östberg när hon körde hårt i banans längsta uppförsbacke.

In på upploppet låg Ebba tätt bakom Östberg men hon kunde inte hålla tredjeplatsen över mållinjen då Stadlober gjorde en stark spurt och passerade.

– Jag är inte nöjd hur jag satte upploppet. Jag är en missnöjd fyra med tanke på hur det slutade. Jag hade velat vara snabbare och tagit tredjeplatsen, berättade Andersson för SVT Sport.

Moa Lundgren blev andra svenska åkare på elfte plats strax före Charlotte Kalla som tolva.

–Det var tufft i dag. Jag var nästan stummast på första varvet, berättade Lundgren som var snabbast i skidbytet och avslutade starkt på skejtdelen.

Emma Ribom gjorde en ny bra insats och blev 15:e. Världscuppoäng också till Anna Dyvik som 27:a och Elina Rönnlund som 28:a.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Oskar Kardin ser ut att missa årets Vasalopp på grund av hjärnskakning. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Hjärnskakning kan stoppa Kardin från Vasaloppet

I fjol var Oskar Kardin, Östersunds SK:s och Team Ragde Eiendom, nia och bäste svensk på Vasaloppet och i senaste Visma Ski Classics-loppet, Jizerska, var han tvåa. Nu kan dock Kardin missa årets Vas...
Isabel Salén och Markus Lundholm fick kliva upp på pallen på dagens världscuplopp i skidorientering. FOTO: Svenska orienteringsförbundet.

Sköna kvitton för Isabel Salén och Markus Lundholm

Isabel Salén och Markus Lundholm slutade tvåa respektive trea i tisdagens världscuplopp i skidorientering, en medeldistans med masstart. "Fantastiskt", säger Salén. "Jag är jättenöjd", summerar Lund...
Fyra olympiska guldmedaljörer åker Nattvasan på fredag: Marcus Hellner, Gunde Svan, Anna Jönsson Haag och Fredrik Lindström. FOTO: Vasaloppet.

Olympisk guldglans över Nattvasan

På fredag natt körs Nattvasan 90 för fjärde året och Nattvasan 45 för andra året – en magiskt nattlig skidfärd i fäders spår! Bland de drygt 2 200 anmälda finns även fyra olympiska guldmedaljörer. – ...