Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Oskar Svensson visade form som femma på sprinten i Oberstdorf. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.
Oskar Svensson visade form som femma på sprinten i Oberstdorf. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.

Femteplatser för Linn Svahn och Oskar Svensson

Två femteplatser blev svenskt facit på sprinten i Oberstdorf, Tyskland under för-VM.
Både Linn Svahn och Oskar Svensson tog sig till final men där räckte inte krafterna för att slåss om pallplatserna. Vann gjorde Natalia Nepryaeva och Johannes Hösflot Kläbo.

Oskar Svenssons finalplats var ett klart svenskt glädjeämne den här dagen. Oskar har haft en tuff säsong men fick idag visa att han är en finalåkare i sprint.

Herrfinalen vann Johannes Hösflot Kläbo lekande lätt före landsmännen Pål Golberg och Erik Valnes. Federico tog fjärdeplatsen före Svensson.

Calle Halfvarsson blev 20:e, Marcus Grate 22:a och Johan Häggström 24:a.

Calle Halfvarsson stördes av sina magproblem och hade ingen energi i kroppen.

– Det är sista gången jag utsätter mig för det här. Jag kommer inte åka fler tävlingar när jag är i så dålig form, kommenterade han för SVT Sport.

I damklassen vann gjorde Natalia Nepryaeva före Anamarija Lampic och Jessica Diggins. Linn Svahn slutade femma efter Sophie Caldwell som tog fjärdeplatsen.

– Jag tror aldrig jag har kämpat så mycket som jag gjort i dag. Det har varit kämpigt, berättade Svahn för SVT Sport.

– Grejen är att jag inte haft den bästa uppladdningen inför dagens race. Jag stod på skidor först i tisdag efter tävlingarna i Dresden. Jag har haft några tuffa veckor då jag åkt på en förkylning. Det har varit några skavanker i kroppen och jag måste säga att jag är stolt att jag tog mig så här långt.  Jag måste hem nu och komma tillbaka starkare till Falun, sa Linn och berättade vidare:

– Jag har muskulära problem med kroppen som jag kommer åt nu när jag är sjuk. Jag fick ett bakslag och har bara tränat tre gånger inför helgen. I dag var jag inte bättre än en femteplats, men jag kommer igen.

Åter var det en dag när många av de svenska åkarnas skidor inte var konkurrenskraftiga.

Så här sa till exempel Jonna Sundling till SVT Sport efter att ha åkt ut i kvarten.

– Det kändes helt okej i kroppen. Men tyvärr var materialet även idag inte helt hundra. De ändrade valla till kvarten, och det blev mycket bättre. Trots det var skidorna inte konkurrenskraftiga. Fästet var bra men glidet var inte där. Det syntes också att man inte hänger med.

Resultat herrar

Resultat damer

Siste nyheter

På lördags är det dags för 32:a upplagan av Tjejvasan. I fjol vann Britta Johansson Norgren före Lina Korsgren. FOTO: Vasaloppet.

Fakta inför 32:a Tjejvasan på lördag

Till den 32:a Tjejvasan är hittills över 6 400 anmälda tjejer i åldrarna 16–82 år för att åka de tre milen mellan Oxberg och Mora. Starten för världens största skidlopp för tjejer går på lördag 22 feb...
Ebba Andersson är en av många starka åkare i Sveriges trupp till JVM och U23-VM i Oberwiesenthal, Tyskland. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Ebba i Sveriges trupp till JVM och U23-VM

Svenska Skidförbundet har tagit ut elva damer och tolv herrar som ska representera det svenska längdlandslaget under JVM och U23-VM i Oberwiesenthal, Tyskland, den 29/2 till 7/3. I U23-truppen finns ...
Tore Björseth Berdal jublar vid sin Vasaloppsseger i fjol. Nu presenteras intressanta siffror från den aktuella anmälningsstatistiken inför årets vintervecka. FOTO: Vasaloppet.

Statistik inför Vasaloppets vintervecka

I kväll tisdag klockan 24.00 stänger onlineanmälan till Vasaloppets vintervecka 2020. Därefter är det anmälan på plats som gäller, och det går utmärkt att anmäla sig ända fram till start. Här presente...