Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Oskar Svensson visade form som femma på sprinten i Oberstdorf. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.
Oskar Svensson visade form som femma på sprinten i Oberstdorf. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.

Femteplatser för Linn Svahn och Oskar Svensson

Två femteplatser blev svenskt facit på sprinten i Oberstdorf, Tyskland under för-VM.
Både Linn Svahn och Oskar Svensson tog sig till final men där räckte inte krafterna för att slåss om pallplatserna. Vann gjorde Natalia Nepryaeva och Johannes Hösflot Kläbo.

Oskar Svenssons finalplats var ett klart svenskt glädjeämne den här dagen. Oskar har haft en tuff säsong men fick idag visa att han är en finalåkare i sprint.

Herrfinalen vann Johannes Hösflot Kläbo lekande lätt före landsmännen Pål Golberg och Erik Valnes. Federico tog fjärdeplatsen före Svensson.

Calle Halfvarsson blev 20:e, Marcus Grate 22:a och Johan Häggström 24:a.

Calle Halfvarsson stördes av sina magproblem och hade ingen energi i kroppen.

– Det är sista gången jag utsätter mig för det här. Jag kommer inte åka fler tävlingar när jag är i så dålig form, kommenterade han för SVT Sport.

I damklassen vann gjorde Natalia Nepryaeva före Anamarija Lampic och Jessica Diggins. Linn Svahn slutade femma efter Sophie Caldwell som tog fjärdeplatsen.

– Jag tror aldrig jag har kämpat så mycket som jag gjort i dag. Det har varit kämpigt, berättade Svahn för SVT Sport.

– Grejen är att jag inte haft den bästa uppladdningen inför dagens race. Jag stod på skidor först i tisdag efter tävlingarna i Dresden. Jag har haft några tuffa veckor då jag åkt på en förkylning. Det har varit några skavanker i kroppen och jag måste säga att jag är stolt att jag tog mig så här långt.  Jag måste hem nu och komma tillbaka starkare till Falun, sa Linn och berättade vidare:

– Jag har muskulära problem med kroppen som jag kommer åt nu när jag är sjuk. Jag fick ett bakslag och har bara tränat tre gånger inför helgen. I dag var jag inte bättre än en femteplats, men jag kommer igen.

Åter var det en dag när många av de svenska åkarnas skidor inte var konkurrenskraftiga.

Så här sa till exempel Jonna Sundling till SVT Sport efter att ha åkt ut i kvarten.

– Det kändes helt okej i kroppen. Men tyvärr var materialet även idag inte helt hundra. De ändrade valla till kvarten, och det blev mycket bättre. Trots det var skidorna inte konkurrenskraftiga. Fästet var bra men glidet var inte där. Det syntes också att man inte hänger med.

Resultat herrar

Resultat damer

Siste nyheter

Oskar Kardin ser ut att missa årets Vasalopp på grund av hjärnskakning. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Hjärnskakning kan stoppa Kardin från Vasaloppet

I fjol var Oskar Kardin, Östersunds SK:s och Team Ragde Eiendom, nia och bäste svensk på Vasaloppet och i senaste Visma Ski Classics-loppet, Jizerska, var han tvåa. Nu kan dock Kardin missa årets Vas...
Isabel Salén och Markus Lundholm fick kliva upp på pallen på dagens världscuplopp i skidorientering. FOTO: Svenska orienteringsförbundet.

Sköna kvitton för Isabel Salén och Markus Lundholm

Isabel Salén och Markus Lundholm slutade tvåa respektive trea i tisdagens världscuplopp i skidorientering, en medeldistans med masstart. "Fantastiskt", säger Salén. "Jag är jättenöjd", summerar Lund...
Fyra olympiska guldmedaljörer åker Nattvasan på fredag: Marcus Hellner, Gunde Svan, Anna Jönsson Haag och Fredrik Lindström. FOTO: Vasaloppet.

Olympisk guldglans över Nattvasan

På fredag natt körs Nattvasan 90 för fjärde året och Nattvasan 45 för andra året – en magiskt nattlig skidfärd i fäders spår! Bland de drygt 2 200 anmälda finns även fyra olympiska guldmedaljörer. – ...