Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Torsby skidtunnel blir platsen för ett öppet Värmlands-DM på skidor på lördag. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Torsby skidtunnel blir platsen för ett öppet Värmlands-DM på skidor på lördag. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Öpppet DM avgörs i Torsby skidtunnel

Nu på lördag 1 februari är det stor skidfest i Torsby skidtunnel. Ett öppet DM avgörs för alla åldrar – från yngsta ungdomsklassen till seniorer.
– Det är viktigt att tävlingar blir av och här har vi en stor möjlighet tack vare Torsby skidtunnel och sportcenter, säger Kristin Holte, klubbchef i SK Bore.

Den milda vintern med snöbrist gör att en hel del skidtävlingar ställs in. Då kan SK Bore med glädje meddela att distriktsmästerskapen på längdskidor kommer kunna genomföras i Torsby skidtunnel.  

Första start är 17.00, efter att tunneln stängt för allmänheten. Tävlingen går i fristil och har deltagare från yngsta klassen, pojkar och flickor är 0-6 år, till H/D seniorer. Från 7 år och uppåt åker deltagarna helvarv i tunneln, mellan ett till åtta varv.

Intresset för tävlingen är stort och redan innan anmälningstiden gått ut finns över hundra anmälda. Eftersom det är ett så kallat öppet DM kommer även deltagare från andra län. Många hemmaåkare från SK Bore kommer naturligtvis också till start.

– Vi är glada och stolta över att kunna arrangera denna tävling. Det är viktigt att tävlingar blir av och här har vi en stor möjlighet tack vare Torsby Skidtunnel & Sportcenter, säger Kristin Holte, klubbchef i SK Bore.

Skidfesten kommer dessutom att ramas in på allra bästa sätt - med speaker och ljusshow.

PM för DM finns här.

Siste nyheter

Oskar Kardin ser ut att missa årets Vasalopp på grund av hjärnskakning. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Hjärnskakning kan stoppa Kardin från Vasaloppet

I fjol var Oskar Kardin, Östersunds SK:s och Team Ragde Eiendom, nia och bäste svensk på Vasaloppet och i senaste Visma Ski Classics-loppet, Jizerska, var han tvåa. Nu kan dock Kardin missa årets Vas...
Isabel Salén och Markus Lundholm fick kliva upp på pallen på dagens världscuplopp i skidorientering. FOTO: Svenska orienteringsförbundet.

Sköna kvitton för Isabel Salén och Markus Lundholm

Isabel Salén och Markus Lundholm slutade tvåa respektive trea i tisdagens världscuplopp i skidorientering, en medeldistans med masstart. "Fantastiskt", säger Salén. "Jag är jättenöjd", summerar Lund...
Fyra olympiska guldmedaljörer åker Nattvasan på fredag: Marcus Hellner, Gunde Svan, Anna Jönsson Haag och Fredrik Lindström. FOTO: Vasaloppet.

Olympisk guldglans över Nattvasan

På fredag natt körs Nattvasan 90 för fjärde året och Nattvasan 45 för andra året – en magiskt nattlig skidfärd i fäders spår! Bland de drygt 2 200 anmälda finns även fyra olympiska guldmedaljörer. – ...