Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Det är gott om snö och fina förhållanden i Grönklittsterrängen inför Orsa Grönklitt Ski Marathon på lördag. FOTO: Orsa Grönklitt Ski Marathon.
Det är gott om snö och fina förhållanden i Grönklittsterrängen inför Orsa Grönklitt Ski Marathon på lördag. FOTO: Orsa Grönklitt Ski Marathon.

Lapp på luckan - Orsa Grönklitt Ski Marathon är fulltecknat

Intresset för Orsa Grönklitt Ski Marathon är rekordstort. Hela 1500 deltagare kommer till start på lördag.
– Vi har aldrig tidigare haft så många deltagare och om det varit möjligt hade vi kunnat ha ytterligare 1000 åkare men vi måste säga stopp. Vår organisation klarar inte fler, säger tävlingsledaren Bror Nilsson till dt.se.

I vinter är det 19:e gången som Orsa SK arrangerar Orsa Grönklitt Ski Marathon. Med snöläget i stora delar av landet så är intresset rekordstort att åka ett seedningslopp inför Vasaloppet och Tjejvasan.

– Vårt lopp är ett av få seedningslopp som kan genomföras i Sverige i år. Det beror naturligtvis på snöbristen, säger Bror Nilsson.

– Vi kunde haft minst 2000 åkare och ännu fler. Det är rekordmånga deltagare på lördag och vi måste vara säkra på att vår organisation fungerar för så många deltagare, fortsätter Bror.

En orsak till att många skidåkare kommer till Grönklitt i helgen kan också vara att OS- och VM-hjälten Johan Olsson har en föreläsning på Rovdjurscentrum i Grönklitt på lördagskvällen.

Den internationella långloppseliten åker Jizerksa Padesatka i Tjeckien på söndag men många starka åkare kommer också till start i Grönklitt.

På herrsidan finns ett knippe vassa åkare på startlinjen. Topptrion på Wadköpingsloppet som kördes på Långberget gånga helg är på startlinjen igen: Gabriel Thorn, SK Bore, Andreas Svensson, Ulricehamns IF och IFK Mora SK:s Gabriel Hölind.

De utmanas av åkare som: Jimmie Johnsson, Rembo IK/Team Serneke, Tom Fahlén, Landsbro IF SK, hemmahoppet Daniel Södersten, Orsa SK/Längdcentrum, Markus Jönsson, Tranemo IF SK, Adam Steen, Team Ormsalva AC, Petter Engdahl, Falun-Borlänge SK/Team Salomon och Jonathan Hedbys, Nusnäs IF.

På damsidan är Sandra Olsson, Malungs IF favorit och utmanas kanske närmast av Karin Wallén, Falun-Borlänge SK.


Mer info om Orsa Grönklitt Ski Marathon finns här.

 

Siste nyheter

Tore Björseth Berdal jublar vid sin Vasaloppsseger i fjol. Nu presenteras intressanta siffror från den aktuella anmälningsstatistiken inför årets vintervecka. FOTO: Vasaloppet.

Statistik inför Vasaloppets vintervecka

I kväll tisdag klockan 24.00 stänger onlineanmälan till Vasaloppets vintervecka 2020. Därefter är det anmälan på plats som gäller, och det går utmärkt att anmäla sig ända fram till start. Här presente...
Therese Johaug jublar och i bakgrunden ser vi en slutkörd Jonna Sundling som slutade fyra. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Johaug och Kläbo starkast i Åre-sprinten

Den norska dominansen fortsätter i Ski Tour 2020. På tisdagseftermiddagen vann Therese Johaug och Johannes Hösflot Kläbo sprinten i slalombacken i Åre. – Det var en galen tävling. Jag älskar när det ...
Klas Nilsson vann 7-mila precis som förra året. Bilden är från i fjolårets seger. FOTO: 7-mila. 

Klas Nilsson och Ida Dahl vann 7-mila

Det blev solklara segrare i både herr- och damklassen på 7-mila mellan Vindeln och Robertsfors. Klas Nilsson, Skellefteå XC/Team Igne och Ida Dahl, IFK Mora SK/Team Ramudden heter vinnarna i 50:e lopp...