Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
På söndag är det dags för Bessemerloppet som i år är flyttat till Harsa i Hälsingland. FOTO: Adam Backlund, Högbo GIF.
På söndag är det dags för Bessemerloppet som i år är flyttat till Harsa i Hälsingland. FOTO: Adam Backlund, Högbo GIF.

På söndag är det dags för Bessemerloppet

På söndag går årets upplaga av Bessemerloppet av stapeln. I år genomförs loppet i Harsa, Hälsingland, med start och mål vid Harsagården.

Förra gången Bessemerloppet ställde upp startfältet på Harsasjöns is var den stora stjärnan Jörgen Brink, då med tre raka Vasaloppsegrar bakom sig. Jörgen avgick då med segern före Jimmie Johnsson och Fredrik Byström.

I år står kanske fighten på damsidan mellan teamåkarna Laila Kveli Östersunds SK/ Team Engcon, med två Vasaloppsegrar på meritlistan och Julia Angelsiöö Storvreta IK/ Team Serneke. Eller finns det någon annan som kan utmana?

På herrsidan kommer Team Serneke med en stark trupp: Bob Impola, Ludwig Tärning och Pontus Nordström.

– Vi på Bessemerloppet är glada att vi kan leverera vårt lopp även om det blir längre resväg för många av våra åkare, många lopp har ju tvingats ställa i vinter säger vice tävlingsledare Lars-Erik Enquist.

– Vi tackar också gänget på Harsagården för det goda samarbetet och att vi är välkomna hit, fortsätter Enquist.

Bessemerloppet införde förra året skräpzoner längs banan, tävlingsledningen påminner om att det gäller också i år. Skräpzoner blir i anslutning till drickakontrollerna och på några ställen efter banan där vi sett att det är lämpligt att inta sin energi. Vi vill vara rädda om naturen också när vi gästar i Harsa!

– Anmälan är öppen, så passa på, avslutar Lars-Erik Enquist.

Mer info om loppet finns här.

 

Siste nyheter

Oskar Kardin ser ut att missa årets Vasalopp på grund av hjärnskakning. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Hjärnskakning kan stoppa Kardin från Vasaloppet

I fjol var Oskar Kardin, Östersunds SK:s och Team Ragde Eiendom, nia och bäste svensk på Vasaloppet och i senaste Visma Ski Classics-loppet, Jizerska, var han tvåa. Nu kan dock Kardin missa årets Vas...
Isabel Salén och Markus Lundholm fick kliva upp på pallen på dagens världscuplopp i skidorientering. FOTO: Svenska orienteringsförbundet.

Sköna kvitton för Isabel Salén och Markus Lundholm

Isabel Salén och Markus Lundholm slutade tvåa respektive trea i tisdagens världscuplopp i skidorientering, en medeldistans med masstart. "Fantastiskt", säger Salén. "Jag är jättenöjd", summerar Lund...
Fyra olympiska guldmedaljörer åker Nattvasan på fredag: Marcus Hellner, Gunde Svan, Anna Jönsson Haag och Fredrik Lindström. FOTO: Vasaloppet.

Olympisk guldglans över Nattvasan

På fredag natt körs Nattvasan 90 för fjärde året och Nattvasan 45 för andra året – en magiskt nattlig skidfärd i fäders spår! Bland de drygt 2 200 anmälda finns även fyra olympiska guldmedaljörer. – ...